Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Spielberg-zoon Suppenkasper heeft onder Steffen Peters op het CDIO3* Wellington zowel de Grand Prix, de Special als de kür op muziek gewonnen. Ook met het Amerikaanse team zegevierde de combinatie.

Deze week stond het 10e CDI van het Aquedan Global Dressage Festival in Wellington op het programma. Er zouden nog twee weken volgen, maar deze zijn vanwege het coronavirus afgelast. De landenwedstrijd werd gewonnen door het Amerikaanse team, bestaande uit Steffen Peters met Suppenkasper (Spielberg uit Upanoeska keur prest IBOP-dres van Krack C, fokker F. van de Poel uit Haps), Katherine Bateson-Chandler met Alcazar (Contango uit Polina keur prest v.Ferro, fokker St. van Winden uit Pijnacker), Anna Marek met de Sir Sinclair-dochter Dee Clair en Adrienne Lyle met de Rousseau-zoon Harmony’s Duval. Dee Clair en Duval staan beide bij KWPN-NA geregistreerd. Het Canadese team werd tweede, dit team bestond onder andere uit Megan Lane met Zodiac MW (Rousseau uit Mieranda H ster pref van Amethist, fokker H.Z. Waterink uit Radewijk) en Brittany Fraser-Beaulieu met All In (Tango uit Leontine stb pref prest v.Damiro, fokker H. Verstraten uit Zeeland).

Trots
Suppenkasper liep in de Grand Prix naar 75,870%, in de Special scoorde hij 76,085%. In de kür zette de ruin zijn tweede 80% score dit seizoen neer, hij werd gewaardeerd met 81,535%. “We hebben hier een super seizoen gehad”, reageert Steffen. “Mijn paard is nog jong en hij heeft van de elf proeven, er elf gewonnen. Vandaag hadden we een klein foutje in het begin van de serie om de twee, maar de rest van de proef was heel goed. Ik ben heel blij dat hij relaxed stapt en stilstaat tijdens de kür. Dat lijkt makkelijk, maar dat was voor hem lang heel moeilijk. Hij begint me echt te vertrouwen en ik ben heel trots op hem. Het is een fantastisch paard en ik heb geluk dat ik hem kan rijden.”

Uitslagen
All In liep in de Grand Prix, de Special en de kür naar een derde plek met 72,434%, en 73,489% en 78,720%. In de kür vestigde de merrie Aquamarijn (United uit Toermalijn ster pref prest v.Gribaldi, fokker P.A.M. van Kessel uit Vorstenbosch), gereden door Yvonne Losos de Muniz, zich tussen Suppenkasper en All In. Deze combinatie scoorde 78,910%, in de Special scoorden ze al 72,170%, goed voor een vijfde plek. Ook Alcazar en Zodiac MW liepen in de kür op muziek naar een top tien klassering met scores rond de 75%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners