Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Olympische en KWPN-goedgekeurde hengst Idocus mag dit jaar 30 jaar worden. Naar aanleiding van het driedaagse evenement dat KWPN-NA organiseerde in Amerika, waren Ralph van Venrooij en Henk Dirksen hierbij aanwezig. Zij hebben vervolgens een oorkonde uitgereikt aan Idocus vanwege het feit dat hij dit jaar 30 jaar mag worden.

“Namens het KWPN waren wij aanwezig bij de vergadering van KWPN-NA. Hieraan gekoppeld was het jaarlijkse driedaagse evenement bij de DG Bar Ranch. Voorzitter van KWPN-NA, Willy Arts, heeft de dagelijkse leiding bij de DG Bar Ranch en samen met familie De Groot organiseerde zij deze dagen. Alles was tot in de puntjes geregeld en we hebben verschillende KWPN’ers en nakomelingen hiervan gezien in showblokken”, vertelt Henk Dirksen. Idocus ontbrak hierbij niet. “De hengst wordt dit jaar 30 jaar en is nog goed gezond. Hij liet zich aan de hand zien en toonde hierbij zeer fit. Ter gelegenheid van zijn 30e verjaardag hebben wij een oorkonde uitgereikt.”

Idocus werd geboren in Amerika, Lendon Gray en Courtney King leidden de hengst op tot Grand Prix-niveau. In 2001 kwam hij naar Nederland om als elfjarige te worden goedgekeurd door het KWPN. Om zijn sportcarrière op peil te houden werd besloten dat de hengst in Nederland moest blijven en nam Marlies van Baalen de teugels over. Samen kwamen zij uit voor Nederland op de Olympische Spelen van Athene in 2004, waar zij vierde werden met het team. Een jaar later keerde Idocus terug naar Courtney King, waar zij in 2007 als zesde eindigde in de wereldbekerfinale van Las Vegas. Vervolgens heeft hij ter dekking gestaan bij de DG Bar Ranch waar hij nu nog altijd verblijft.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners