Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmiddag was het eerste formele beoordelingsmoment van de tuigpaardhengsten die momenteel hun verrichtingsonderzoek doorlopen in Ermelo, een trainingsbeoordeling.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus waren enkel de geregistreerden van de hengsten uitgenodigd om de verrichtingen van de hengsten te volgen, het Nationaal Hippisch Centrum is gesloten voor bezoekers. Ook werd vanwege deze maatregelen de trainingsbeoordeling zonder gastrijder verreden. Trainingsleider Demi van Nispen stelde de hengsten dan ook voor vandaag.

Drie hengsten worden op dit moment getest op hun natuurlijke aanleg tijdens het verrichtingsonderzoek. Dit zijn Lexington (Fantijn x Colonist), Leffe Blond (Dylano x Patijn) en Lancelot (Dylano x Nando). Deze laatste kon vandaag wegens een veterinaire bemerking niet in tuig beoordeeld worden. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Henk Rootveld, Henk Lassche en Johan Holties, besloot alle drie hengsten het onderzoek te laten vervolgen.

De volgende beoordeling is de tussenbeoordeling op 1 april. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij onder deze uitzonderlijke situatie geen publiek kunnen toelaten tot de beoordeling, en houden u uiteraard online graag op de hoogte van de vorderingen van de hengsten. De verrichtingen van de KWPN-hengsten tijdens hun eindpresentatie op 17 april aanstaande zijn zo spoedig mogelijk na afloop te bekijken op KWPN.tv.

Houd vanavond ook onze Facebookpagina in de gaten voor updates en videobeelden van de beoordeling van vandaag.

Wilt u alle maatregelen die het KWPN heeft getroffen rondom het coronavirus nalezen? Ga dan naar de speciale overzichtspagina met het laatste nieuws.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners