Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het kabinet heeft gisteren, maandag 23 maart, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verscherpt. Zo zijn per direct alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden, ook als het gaat om bijeenkomsten met minder dan honderd personen.

Dit heeft consequenties voor het merriekeuringsseizoen. Sowieso zijn alle keuringen (ook thuiskeuringen en IBOP’s) tot 1 juni verboden. De meeste stamboekkeuringen staan na die datum gepland, maar het is mogelijk dat de maatregelen ook na 1 juni van kracht blijven. Uitgangspunt is dat alle merries die daarvoor worden aangeboden op een later tijdstip deel kunnen nemen aan een stamboekopname, het zij in aangepaste vorm. Eind april komt het Algemeen Bestuur met een beslissing over de diverse KWPN-evenementen op onze agenda, waarbij de stamboekopnames van de merries de hoogste prioriteit zullen hebben.

KWPN-dienstverlening
Hoewel vanwege de maatregelen van de overheid de meeste KWPN-medewerkers thuis werken, gaat onze dienstverlening onverminderd voort. Alle binnenkomende post - zoals paspoorten en registratiebewijzen - wordt verwerkt en indien van toepassing retour gestuurd. U kunt ons per e-mail (info@kwpn.nl) én telefonisch (0341-255555) bereiken voor al uw vragen. Wij hebben het technisch zo geregeld dat onze medewerkers thuis de systemen kunnen bedienen en de telefoon automatisch naar hen doorverbindt. Zij werken in een veilige omgeving en zo kunt u ondanks de noodzakelijke maatregelen worden geholpen. Ook kunt u nog steeds bij ons terecht voor zaken zoals:

 • hulp bij het registeren van uw veulen
 • het overschrijven van paarden
 • aanvraag duplicaat
 • online fokadvies
 • aanvraag PROK-onderzoek
 • aanvraag  genoomfokwaarde-onderzoek
 • overige voorkomende vragen

Kortom, wij zijn u graag van dienst!

Veulenregistratie
Uiteraard wilt u na registratie graag zo spoedig mogelijk het papier en paspoort van uw veulen ontvangen. Echter wij hanteren de uiterste zorgvuldigheid om te zorgen dat onze medewerkers en leden niet in aanraking komen met het coronavirus. Gezien de strenge maatregelen om verspreiding van het virus in te dammen, gaan onze paspoortconsulenten daarom tot nader order niet op pad. Om het gehele veulenregistratieproces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en extra vertragingen te voorkomen, sturen wij u na uw veulenregistratie een haarkaartje toe met het verzoek om zelf een haarmonster bij ons aan te leveren. Bij het haarkaartje vindt u een duidelijke toelichting hoe u dit haarmonster op correcte wijze zelf kunt afnemen en vervolgens aan ons terug kunt sturen. Na ontvangst van het haarmonster kunnen wij  – vooruitlopend op het bezoek van de paspoortconsulent – alvast het DNA-onderzoek laten uitvoeren. Als de paspoortconsulenten vervolgens weer aan het werk kunnen om uw veulen te schetsen, kunnen wij na ontvangst van de laatste gegevens uw paspoort zo spoedig mogelijk toesturen.
Registreer uw veulen

Online fokadvies
Binnenkort starten we een online vragenuur met onze KWPN-inspecteurs over diverse foktechnische onderwerpen. Ook kunt u bij onze inspecteurs een online fokadvies voor uw merrie aanvragen. U geeft hierbij aan om welke merrie het gaat, met een korte omschrijving inclusief de sterke eigenschappen en de verbeterpunten van de merrie. Vervolgens kunt u eventueel aangeven of u een voorkeur heeft voor een jonge of bewezen hengst. Na het toevoegen van enkele foto’s van uw merrie is er voldoende informatie en na verzending van uw aanvraag wordt deze in behandeling genomen op de afdeling Inspectie en toegewezen aan een KWPN-inspecteur. Indien nodig vraagt hij of zij nog aanvullende informatie bij u op. Uw aanvraag wordt z.s.m. in behandeling genomen. De inspecteur baseert zijn of haar advies op hengsten die zijn goedgekeurd of erkend bij het KWPN. Aanvragen online fokadvies

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

 • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
 • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
 • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

 • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
 • Deelname aan alle activiteiten
 • Registreer uw fokproduct
 • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners