Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bij verschillende goedgekeurde KWPN-hengsten vinden er veranderingen plaats. Zo is Gunner KS gecastreerd, is Kirsten Brouwer de nieuwe amazone van Jheronimus en is ook Inverness bij een nieuwe eigenaar terecht gekomen.

Gunner KS gecastreerd
Als vijf- en zesjarige liep Gunner KS (Belissimo uit Ronnevanck ster pref prest sport-dres PROK van Vincent, fokker A. Kleijwegt uit Heinkenszand) onder Dana van Lierop op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Ondertussen is de hengst al meerdere keren verkocht geweest en staat hij momenteel in de stallen van Bernadette Brune. Brune gaf aan dat zij teveel last ervaart van het hengstengedrag van Gunner KS, wat haar heeft doen besluiten om hem te laten castreren. Eigenaresse Bernadette Brune geeft aan dat er nog genoeg diepvriessperma is.

Jheronimus naar Kisten Brouwer
Jheronimus (Dream Boy uit A.Bertje ster voorl.keur pref prest PROK van Jazz, fokker W.P.S. van Weert uit Beesd) behaalde in 2018 een negende plaats in de Pavo Cup en werd aangewezen voor het verkort verrichtingsonderzoek. Het verrichtingsonderzoek wist de hengst met 83 punten te behalen. Sinds twee maanden staat Jheronimus in training bij Kirsten Brouwer.

Inverness verkocht
Inverness (Everdale uit Cyraniek elite PROK van Johnson, fokker Y.M.M. van Maasacker uit Cuijk) behaalde 81,5 punten tijdens het verrichtingsonderzoek in 2016 en liet onder Franka Loos zijn kwaliteiten zien de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018-2019.  Onlangs werd bekend dat de hengst verkocht is aan W Horseland, waar Brecht D’Hoore hem traint en gaat uitbrengen.

Bron: Horses.nl
Foto Gunner KS: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners