Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteren werd bekend dat de eventingtopper Bayro, de onder Tim Lips zo succesvolle schimmel, is overleden. De 14-jarige Casantos-zoon overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro (uit Vanya stb van Corland, fokker H.W.J. van den Bosch uit Best) was de afgelopen jaren de beste en meest succesvolle combinatie van TeamNL in de internationale eventingsport. Zijn fokker mocht eerder dit jaar een fokkerspremie in ontvangst nemen vanwege de tweede plaats op de WBFSH Ranking.

In 2017 en 2018 werd de combinatie Nederlands kampioen en boekte tal van internationale successen. In 2019 was Tim Lips met zijn topper heel dicht bij een individuele medaille op het Europees kampioenschap in Luhmuhlen. Een ongebruikelijke springfout hield hen toen van het podium. 

Een van de beste Nederlandse eventingpaarden
Lips en Bayro stonden door hun successen aan kop van de Olympic ranking in Europa en dwongen daarmee een individuele startplaats voor TeamNL af bij de komende Olympische Spelen. De combinatie werd gezien als een van de kanshebbers op een topklassering in Tokio. Lips verliest in Bayro een grote vriend en zijn beste paard. Een van de beste paarden uit de Nederlandse eventingsport ooit, die zijn mooiste jaren nog voor zich had.

“Dankje wel Bayro”
Op Facebook en Instagram laat Tim Lips weten: “Ik heb het geluk gehad met meerdere bijzondere paarden in mijn leven, maar Bayro was absoluut de nummer 1! Een paard met zo'n lief karakter, zo intelligent, zoveel kwaliteit; een absoluut droompaard. Samen hebben we 8 jaar lang fantastische resultaten behaald. Zoveel bijzondere momenten die we graag samen nog een aantal jaar hadden willen beleven. Iedereen die close was met Bayro is verdrietig, ik wil iedereen bedanken die de laatste 8 jaar voor hem heeft gezorgd, niet te vergeten de veterinairs die tot het laatste moment gevochten hebben voor hem. Bayro was zeker onze “Once in a lifetime horse”! Dankje wel Bayro voor al die bijzondere momenten.” Bekijk hieronder de video die Tim Lips plaatste ter nagedachtenis, ook hebben wij enkele foto's verzameld van de afgelopen jaren.

Bron: KNHS/KWPN
Foto's: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners