Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De door Jaap Bosman gefokte elite sport-spr merrie Amelia (Cantos x Numero Uno) gaat zich vanaf dit seizoen richten op de fokkerij. De bekende Grand Prix-merrie wordt geïnsemineerd van Finishing Touch Wareslage.

De in Nederland gevestigde Egyptenaar Karim Elzoghby presteerde jarenlang op het hoogste niveau met de karaktervolle Cantos-dochter Amelia elite IBOP-spr sport-spr (uit Uretta keur pref prest van Numero Uno, fokker Jaap Bosman uit Heerde). Zo nam het duo in 2014 deel aan de Wereldruiterspelen van Caen, en presteerden ze zich op individuele basis voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Verder wonnen ze onder meer de 5*-Grand Prixs van Parijs en Al Ain, alsook de 4*-Grand Prixs van Franconville en Dinard. “Ik kocht Amelia als vierjarige bij Alan Waldman. Het leek me een prima paard voor de handel en vier maanden later verkocht ik haar naar een vriend in Egypte. Met diverse ruiters heeft ze daar in het 1.10m en 1.20m gesprongen en in de zomer van 2013 kreeg ik haar met oog op verkoop terug op stal. In overleg met de eigenaar besloot ik haar een tijdje zelf te rijden, omdat ik dacht dat ze wel capaciteiten had voor het 1.40m-niveau”, vertelde Karim enkele jaren geleden in In de Strengen. “Amelia springt op haar eigen manier, ze springt enorm omhoog en daardoor dacht ik in het begin dat ze beperkt was in haar mogelijkheden. Maar ze gaf me in de Sunshine Tour zo’n goed gevoel dat ik het uiteindelijk wel tegen de eigenaren durfde uit te spreken: we hebben een toekomstig Grand Prix-paard! Amelia is een speciale dame. Ik moet haar echt in haar waarde laten en niets forceren. Ze moet het gevoel hebben dat zij de baas is. Ze springt niet erg economisch maar weet wel precies waar het om draait: foutloos blijven en snel zijn. En het is een echte vechter dus ik moet altijd zorgen dat ik haar voor me heb. Dan is ze tot grote dingen in staat gebleken!”

Veel vertrouwen
Als mede-eigenaar van de KWPN-erkende hengst Finishing Touch Wareslage (v.Quival), die met Juulia Jyläs ook al aan diverse mondiale kampioenschappen deelnam, maakte Herman van Triest bekend dat Amelia zich nu op de fokkerij gaat richten. “Karim zag Finishing Touch Wareslage afgelopen zomer onder meer vierde worden in de Grand Prix van Knokke en is altijd gecharmeerd van hem geweest. Geweldig dat hij zoveel vertrouwen in onze hengst heeft dat hij zijn topmerrie Amelia van hem laat dekken.” De 15-jarige Finishing Touch Wareslage is voor het eerst beschikbaar met vers sperma en mag gelijk al meerdere topmerries bedienen.

JS voor KWPN
 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners