Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN Database is dé plek waar u alle informatie van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten kunt vinden. U kunt de klikbare pedigree bekijken maar ook video’s, rapporten, verrichtingscijfers, informatie over nakomelingen en nog veel meer! Ontzettend handig voor het maken van de hengstenkeuze. De KWPN Database is na de homepage de best bekeken pagina op de KWPN-website, dat maakte ons nieuwsgierig naar de hengsten die het vaakst zijn bekeken. Een overzicht hiervan vindt u hieronder.

We hebben gekeken vanaf 1 januari tot en met vandaag. Opvallend is dat de recent goedgekeurde hengsten, die deelnamen aan het verrichtingsonderzoek en in januari examen deden, zeer populair zijn!

1. Las Vegas
2. Lowlands
3. GLOCK’s Total US
4. Le Formidable
5. Desperado
6. First Date
7. Kjento
8. Jameson RS2
9. Livius
10. GLOCK’s Toto Jr.

Ferdeaux-zoon Las Vegas (uit Dalia Delin ster PROK van Wynton, fokker J. Deenen uit Heijen) is daarvan de meest populaire hengst. Hij is vanaf 1 januari het vaakst bekeken in de KWPN Database. In januari werd deze hengst ingeschreven in het stamboek met 90 punten. Hij scoorde maar liefst driemaal een 9,5: voor zijn galop, houding en balans en rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Daarna zien we Lowlands, die vaak is bekeken in de KWPN Database. Deze zoon van Millennium (uit La Donna S van Donnerball, fokker B. Schrapper uit Groenheim) scoorde eveneens goed in het verrichtingsonderzoek afgelopen najaar. Hij noteerde 87,5 punt met een 9,5 voor zijn stap en een 9 voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid.

De toekomstbelofte van Edward Gal, GLOCK’s Total US (Totilas uit Sondra van Sir Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz uit Steinfeld), staat op de derde plaats. Inmiddels is de hengst enkele keren uitgebracht in de Lichte Tour én hebben we de afgelopen twee jaar van hem mogen genieten tijdens de KWPN Stallion Show. De volgende hengst is de kampioen van de KWPN Stallion Show 2019: Le Formidable (Bordeaux uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro, fokker S. Poel uit Heusden). Afgelopen januari werd deze hengst goedgekeurd met 80,5 punten met 8,5’en voor zijn galop en houding en balans. Daarnaast tekende hij voor het vaderschap van het embyro uit de moeder van Vivaldi die werd verkocht in de KWPN Online Broodmare & Embryo Auction. Inmiddels is dit veulen geboren.

De Grand Prix-hengst Desperado staat ook in dit rijtje. Onder Emmelie Scholtens won deze zwarte Vivaldi-zoon (uit Sarita elite pref prest D-OC van Havidoff, fokker familie Andeweg uit Randwijk) teamzilver op het Europees Kampioenschap in Rotterdam afgelopen zomer. Recent werd bekend dat hij per direct met vers sperma beschikbaar is voor de fokkers nu de Olympische Spelen deze zomer niet doorgaan.

Fürstenball-zoon First Date (uit Rheingold TS van Dancier, fokker Thaden uit Butjadingen) volgt Desperado op en werd afgelopen januari goedgekeurd met 83 punten, waaronder een 9 voor zijn stap en een 8,5 voor zijn houding en balans en rijdbaarheid en bewerkbaarheid. De verrichtingstopper van vorig jaar, Kjento (Negro uit Zoriana elite pref IBOP-dres PROK van Jazz, fokker A.J. van Os uit Sprang-Capelle), mag ook niet ontbreken. Met 90 punten werd hij in het najaarsonderzoek van 2018 goedgekeurd. Hij ontving voor zijn galop maar liefst een 9,5. Afgelopen zomer werd hij tweede in de Pavo Cup en ook in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur werd hij deze winter tweede.

Ook Jameson RS2 ontbreekt niet. Afgelopen zomer werd hij derde in de Pavo Cup en op de KWPN Stallion Show wist hij de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur voor de tweede keer op zijn naam te schrijven. Het allereerste KWPN-veulen van dit jaar is een nakomeling van deze zwarte Blue Hors Zack-zoon (uit Atilinda elite pref IBOP-dres sport-dres D-OC van Negro, fokker Stal 104 BV uit Wijdewormer).

De tweede Bordeaux-zoon in dit overzicht is Livius (uit Blueberry-Utopia elite sport-dres IBOP-dres PROK van Vivaldi, fokker R. van den Heuvel uit Kaatsheuvel). In het voorjaar van 2019 werd hij goedgekeurd met 84,5 punten waarbij hij een 9 voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid scoorde. Ook Totilas-zoon GLOCK’s Toto Jr. (uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) neemt een plaatsje in. Net zoals van GLOCK’s Total US, heeft het publiek van de KWPN Stallion Show ook al twee jaar op rij kunnen genieten van de GLOCK’s Toto Jr.

De springhengsten blijven iets achter op de dressuurhengsten maar de best bekeken springhengst is Grandorado TN. Deze zoon van Eldorado van de Zeshoek (uit Charmieque elite prest EPTM-spr IBOP-spr sport-spr PROK van Carolus II, fokkers M. Rietberg en D.J. Verhoeven uit Holten) wist tijdens de KWPN Stallion Show de overwinning binnen te slepen in de Grote Prijs. Uiteraard onder het zadel van Willem Greve. Deze combinatie heeft tevens drie jaar op rij deelgenomen aan het WK Jonge Springpaarden met een prachtige zilveren medaille bij de zevenjarigen. Momenteel wordt de hengst klaar gemaakt voor het allerhoogste niveau. Zij zijn al succesvol in 1.50m-rubrieken. De best bekeken jonge springhengst Lambada Shake AG. Deze zoon van Aganix du Seigneur (uit Grappa AG vb van Spartacus, fokker A. Gisbertz uit Beek) werd dit jaar goedgekeurd en scoorde de magische 90 punten, waaronder een 9,5 voor zijn galop.

Tuigpaardhengst Leffe Blond (Dylano uit Aderose keur van Patijn, fokker M.H.H. Ritsma uit Wijnjewoude) is vanaf januari tot en met nu de best bekeken tuigpaardhengst in de KWPN Database. Momenteel staat hij op het KWPN-centrum en neemt hij deel aan het verrichtingsonderzoek. Op 17 april staat het examen gepland. Van de Gelderse hengsten is Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker G. Hekkert uit Wijhe) het meest populair in de KWPN Database. Hij heeft drie jaar op rij deelgenomen aan het WK Jonge Dressuurpaarden onder Adelinde Cornelissen.

De KWPN Database is een ontzettend handig hulpmiddel bij het maken van de hengstenkeuze. Wilt u graag extra hulp? Denk dan eens aan het aanvragen van een online fokadvies. KWPN-inspecteurs doen enkele suggesties passend bij uw merrie en wensen.

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens!

Foto Las Vegas: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners