Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmiddag vond de tussenbeoordeling van de tuigpaardhengsten, die inmiddels enkele weken aan hun aanlegtest bezig zijn, plaats op de KWPN-weide voor het KWPN-kantoor.

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat het verrichtingsonderzoek in aangepaste vorm door kan gaan, zo is er geen publiek aanwezig tijdens de beoordelingen.

Drie hengsten startten aan hun verrichtingsonderzoek, waarbij de natuurlijke aanleg wordt getest. Dit zijn Lexington (Fantijn x Colonist), Leffe Blond (Dylano x Patijn) en Lancelot (Dylano x Nando). De beoordeling is in handen van de hengstenkeuringscommissie bestaande uit Henk Rootveld (voorzitter), Henk Lassche, en Johan Holties. Zij worden bijgestaan door inspecteur Viggon van Beest.

De hengst Lexington liep net voor de beoordeling een lichte beschadiging op aan zijn neus, en heeft daardoor niet deelgenomen aan de tussenbeoordeling. Wel mag hij het onderzoek vervolgen. Leffe Blond werd wel beoordeeld en kan eveneens in Ermelo blijven. De hengst Lancelot werd vandaag wel in tuig gepresenteerd, maar wordt op veterinaire gronden doorverwezen naar het najaarsonderzoek.

De volgende beoordeling is een trainingsbeoordeling op 10 april. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij onder deze uitzonderlijke situatie geen publiek kunnen toelaten tot de beoordeling, en houden u uiteraard online graag op de hoogte van de vorderingen van de hengsten. De verrichtingen van de KWPN-hengsten tijdens hun eindpresentatie op 17 april aanstaande zijn zo spoedig mogelijk na afloop te bekijken op KWPN.tv.

Houd vanavond ook onze Facebookpagina in de gaten voor videobeelden van de beoordeling van vandaag.

Wilt u alle maatregelen die het KWPN heeft getroffen rondom het coronavirus nalezen? Ga dan naar de speciale overzichtspagina met het laatste nieuws.

Foto: Leffe Blond

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners