Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jaarlijks worden er op de Bemi Hoeve een honderdtal veulens geboren en dit jaar verwachten zij circa 150 veulens. 29 zijn er al geboren! Twee jaar geleden gingen KWPN.tv op bezoek bij de Bemi Hoeve en in deze video vertelt Astrid Beijsens u wat er allemaal komt kijken bij de geboortebegeleiding van paarden.​

“In de afgelopen twee jaar is er weinig veranderd op het bedrijf. Wél is mijn zoon in de tussentijd ingetreden binnen het bedrijf. Dave houdt zich vooral bezig met de transportvoorziening”, licht Astrid toe. Drachtige merries worden opgehaald en merries met veulen worden teruggebracht naar de houder van het paard.

Maatregelen rondom het coronavirus
Ook op de Bemi Hoeve worden er maatregelen genomen rondom het coronavirus. “Mensen mogen de merrie brengen en ophalen. Verdere bezoeken zijn niet toegestaan en anderhalve meter afstand houden hanteren wij ook op het bedrijf”, vertelt Astrid. “We moeten wel, want de gezondheid van een ieder staat toch voorop. Je wilt geen risico’s lopen, maar je wilt de mensen ook niet in de steek laten door ze niet meer te kunnen helpen.” Toch hebben ze geen last van een vermindering in de aanvraag voor de geboortebegeleiding. “Het is nog steeds iedere dag passen en meten. ’s Avonds is het dan ook altijd een lekker gevoel als je weet dat alle merries een stal hebben.”

Bekijk onderstaand de video van twee jaar geleden terug waar wij op kraambezoek gingen bij de Bemi Hoeve.

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners