Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vele successen hebben Hans Peter Minderhoud en Nadine (TCN Partout uit Charites pref prest van Roemer, fokker Gerard Vervoorn) op hun naam staan. De ruiter scoorde met de merrie vier teammedailles, waaronder WK-goud, EK-goud en Olympisch zilver, en was er ook individueel succes. Hoewel de merrie inmiddels al op leeftijd is, genieten ze nog volop van elkaar. Op bijna 25-jarige leeftijd piaffeert de merrie nog en zelfs zonder zadel en hoofdstel.

In 2011 nam de merrie afscheid van de sport en kort daarna kocht Minderhoud de merrie over van haar voormalige eigenaar, Ton Kies. Eerder verklaarde Minderhoud: “Meneer Kies wilde haar op een gegeven moment toch een keer naar huis halen om te dekken. Toen heb ik haar overgenomen. Ik wilde Nadine houden. Ook Anna mijn groom, die al tien jaar bij me werkt, is echt aan haar gehecht. Nadine hoort gewoon bij ons. Ik had het vreselijk gevonden als ze weg moest.”

Gezien haar prestaties in de sport en afstamming geldt Nadine als een van de meest interessante fokmerries die we in Nederland hebben. Minderhoud heeft zich dan ook op het fokkerspad gewaagd, maar tevergeefs. “We hebben twee jaar op rij geprobeerd te fokken met haar. Jammer genoeg is het niet gelukt. Maar het is goed zo, ze hoeft voor mij nergens anders meer naar toe. Nadine staat lekker met de pony in de wei.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HansPeter Minderhoud (@hanspeterminderhoud) op

Foto: Dirk Caremans 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners