Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanwege de coronacrisis kunnen evenementen, waaronder de Noordelijke Tuigpaardendag, niet doorgaan. Om die reden besloot de organisatie een origineel initiatief op te zetten: de verkiezing tot de Beste Digitale Nieuweling van 2020. Rijders kunnen hierbij video’s op Facebook plaatsen, waarna het ‘publiek’ hun favoriet kiest. De online strijd is inmiddels losgebarsten.

Normaliter zou de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg aanstaande zaterdag plaatsvinden. Nu de Coronacrisis hier een streep door heeft gezet, kwam de organisatie met een alternatief, waardoor rijders toch hun jonge paarden in de etalage kunnen zetten. Immers, de jongste jaargang, dat is waar het publiek naar uitkijkt en op deze manier kunnen rijders toch de competitie aangaan.

Geert Bouius, van de organisatie van de Noordelijke Tuigpaardendag, vertelt: “Het idee komt van Jeroen Jansman, die ook in de organisatiecommissie zit. Wij denken dat het belangrijk is om in deze tijd waarbij geen concoursen uitgeschreven kunnen worden, en met name de Noordelijke Tuigpaardendag die geroemd is om zijn nieuwelingen, toch de paarden aan een breed publiek te tonen. Voor de rijders, eigenaren en trainers is het ook leuk om niet voor niets te trainen en zij kunnen hun paarden op deze manier mooi laten zien. We krijgen veel en leuke reacties op dit initiatief.”

Deelname kan door video’s op de Facebookpagina van de Noordelijke Tuigpaardendag te plaatsen, waarop door het publiek gestemd kan worden. “Aanstaande zaterdag om 21.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt, dus we hopen op nog meer deelname. Uit de filmpjes die tot nu toe zijn ingestuurd, blijkt wel dat de rijders er werk van maken, want de paarden zijn ingevlochten en de rijders in wedstrijdkleding. Als ik zie hoeveel tijd en energie de rijders er nu al in gestoken hebben, lijkt het mij dat ze het zelf ook leuk vinden om te doen. We hopen op minimaal 10 filmpjes aan het einde van de week. Het filmpje met de meeste ‘likes’ wint de wedstrijd en ontvangt naast een geldprijs van 100 euro een mooi erelint. Het bestuur stelt de prijzen beschikbaar.” 

Meer weten over de verkiezing en over deelname? Ga dan naar de Facebookpagina van de Noordelijke Tuigpaardendag

Foto: Een van de deelnemende paarden is de Eebert-dochter Liantha H, die in 2019 kampioene van de CK regio Zuid was. Ze wordt deze wedstrijd voorgesteld door Jelle van der Weide. (Jacob Melissen)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners