Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Wat wilt u van ons weten over het lineair scoren? Vraag maar raak en wij komen met antwoorden!

#blijfthuis is het devies vanwege de coronacrisis. En dus zitten veel mensen aan huis gekluisterd en kunnen vanuit daar niet altijd even gemakkelijk aan de gewenste informatie komen. Iedere week, van maandag t/m woensdag, kunt u uw vragen aan ons stellen over een specifiek onderwerp. Op vrijdag worden deze vragen beantwoord op social media en op de website.

Deze week staat in het teken van het lineair scoren! Voor de KWPN-inspecteurs staat het keuringsseizoen weer bijna voor de deur. Tijdens de stamboekopname scoren zij alle paarden aan de hand van het ‘lineair scoreformulier’. Dat houdt in dat ieder afzonderlijk paard op alle relevante kenmerken, die in de keuringsstandaard aan de orde komen, wordt vergeleken met het gemiddelde van de KWPN-paardenpopulatie in de betreffende fokrichting. De kenmerken op het formulier hebben betrekking op het exterieur en de bewegingen van een paard.

Wat is het verschil tussen de onder- en de bovenbalk? Hoe wordt het gemiddelde van een kenmerk bepaald? Wat doet het KWPN zelf met de uitkomsten van de beoordelingen? Speelt een van deze vragen bij u of wilt u iets anders van ons weten omtrent het lineair scoren? Vraag het ons via onderstaand formulier! 

Iedere week staat er een nieuw thema centraal. Heeft u onderwerpen waar u nog vragen over heeft? Laat het ons dan weten, en wie weet komt uw onderwerp volgende week aan bod.

Laat uw vraag over het onderwerp ‘lineair scoren’ en/of uw idee voor een ander onderwerp hier achter.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners