Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Daniëlle  Heijkoop en Daula II (Gribaldi uit Kladaula keur pref prest van Michelangelo, fokkers A. Barneveld uit Bilthoven en J.M. van Uytert uit Heerewaarden) verschijnen niet meer samen in de ring. Dat maakte de amazone gisteravond op haar Instagram-pagina bekend. De vosmerrie zal haar toekomst vervolgen als leerpaard, maar wie er op haar rug plaatsneemt maakte de amazone niet bekend.

Drie jaar geleden kreeg Heijkoop de merrie van Joop van Uytert onder het zadel. “Een echte rooie, hoorde ik op stal. Het doel was voor mij om haar verder op te leiden tot het hoogste niveau. Nou ik kan zeggen dat dat gelukt is, wat een gave merrie!”, laat Heijkoop weten op Instagram. De combinatie behaalde vele successen zoals de nationale titel in het ZZ-Zwaar in 2017 en in 2018 Brons in de Lichte Tour! Ook op internationale bodem maakte de combinatie furore, onder andere in het bijzondere Lier ( België) en Uggerhalne ( Denemarken). 

Ook succesvol als jong paard
Als vijfjarige werd Daula II tweede in de halve finale van de Pavo Cup onder Cora Verlouw en vervolgens bracht Patrick van der Meer haar uit in het ZZ-Licht. Tijdens de IBOP in Wamel scoorde de grote vosmerrie als driejarige 90 punten met een 9,5 voor haar draf, houding en balans en rijdbaarheid en bewerkbaarheid.

Nederlandse bodem
Heijkoop schrijft: “Daula II is klaar voor de klasse Intermediaire II, ze mag verder als leerpaard en mag heerlijk in Nederland blijven. Voor mij een heel bijzonder paard, zoveel samen bereikt en zo verschrikkelijk lief, lange benen, super uitgestrekte draf. Daula II we gaan je missen op stal, maar je krijgt een nieuwe carrière en een mooi leven. Bedankt Joop voor deze kans om dit paard op te mogen leiden en het vertrouwen in mij!"

Bron: Hoefslag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners