Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

U wilt gaan fokken of misschien wacht u al wel vol spanning op het veulen dat u binnenkort verwacht. Bent u er al uit bij welk stamboek u het vervolgens gaat registeren? Bij het KWPN zijn er tal van mogelijkheden. Vaak krijgen wij de vraag of het mogelijk is om een veulen te registreren bij het KWPN als de merrie geen KWPN’er is: Ja, dat is zeker mogelijk!

Mits uw merrie is geregistreerd bij één van de erkende WBFSH-stamboeken (onderaan de pagina). Is uw merrie niet geregistreerd bij een van deze stamboeken, maar is de hengst die u op het oog heeft dat wel? Dan kunt u het veulen ook gewoon registeren bij het KWPN. Staat uw merrie nog niet in de KWPN Database? Mail ons dan het registratiebewijs naar info@kwpn.nl. Ook het dekbewijs/geboortebericht van een ander stamboek kunt u naar ons mailen. Om het veulen succesvol te registreren hebben wij een stappenplan uitgewerkt. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Soort papier
Naast dat u wilt weten of het mogelijk is om uw veulen bij het KWPN te registreren, bent u vast ook benieuwd naar wat voor soort papier uw veulen krijgt. Bij het KWPN worden veulens ingeschreven in het veulenboek, register A of register B.

Veulenboek
Uw dressuur- of springveulen wordt geregistreerd in het veulenboek indien de vader KWPN-goedgekeurd of KWPN-erkend is. Indien de hengst is goedgekeurd bij een erkend stamboek of hij staat in de WBFSH top 10 Sire Ranking én hij heeft voldaan aan de eisen voor cornage-, röntgen- en aanlegeis - dit is op te vragen bij de KWPN Info Desk - krijgt het veulen ook een veulenboekpapier. Het maakt daarbij niet uit bij welk erkend stamboek de moeder is ingeschreven.

Register A
Is de hengst goedgekeurd bij een erkend stamboek maar hij heeft nog niet voldaan aan de cornage-, röntgen- en aanlegeis en de merrie is KWPN-geregistreerd of bij een erkend stamboek geregistreerd, dan krijgt het veulen een register A-papier. Een register A-paard kan net zoals een paard met een veulenboekpapier deelnemen aan de keuring en bijvoorbeeld aan de Pavo Cup en Blom Cup. Er zijn alleen aanvullende eisen voor het keurpredicaat.

Alle mogelijke combinaties zijn uitgewerkt in een schema (onderaan de pagina), waarin u precies kunt aflezen wat voor soort papier uw veulen krijgt.

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners