Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

​#blijfthuis is het devies vanwege de coronacrisis. En dus zitten veel mensen aan huis gekluisterd en kunnen vanuit daar niet altijd even gemakkelijk aan de gewenste informatie komen. In de rubriek 'Vraag maar raak!' staat er iedere week een ander thema centraal, deze week stond geheel in het teken van het lineair scoren.

Zijn er exterieurkenmerken waarvan de gemiddelde waarde in de loop der tijd kan gaan veranderen? Wat voor invloed kan dit hebben op de dressuur- en springpaarden? Hoe vertaalt het lineair scoreformulier zich in de punten die aan de paarden worden toegewezen? Deze en tal van andere vragen kwamen deze week bij ons binnen over het thema ‘Lineair scoren’. Wij hebben de gestelde vragen en de door ons opgestelde antwoorden op een rij gezet. Alle informatie vindt u op de verzamelpagina ‘Vraag maar raak’, waar de aankomende weken ook de vragen en antwoorden van de volgende onderwerpen op verschijnen. 

Volgende week dinsdag introduceren wij een volgend thema. Houd onze website en Facebookpagina hiervoor goed in de gaten.

Het vernieuwde boek ‘Het KWPN-paard, selecteren om te presteren’ geeft u inzicht in de verschillende beoordelingskenmerken van het KWPN met heldere illustraties. Waar kijken we nu precies naar als een paard voor stamboekopname wordt gekeurd? Waarom zijn sommige kenmerken of eigenschappen wel en andere niet of minder belangrijk? En wat is eigenlijk de standaard, dat ‘perfecte paard’, waar al onze paarden aan worden getoetst? In hoofdstuk vier van het boek worden de exterieurkenmerken besproken, een gedeelte hiervan leest u hier. KWPN-leden bestellen het boek voor € 19,95 en niet-leden voor € 24,95. Alle uitgelichte hoofdstukken vindt u hier.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners