Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het Wereldkampioenschap voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. De Nederlandse overheid heeft besloten dat er tot 1 september geen (vergunningsplichtige) evenementen plaats mogen vinden om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Het bestuur van Limburg 2020 heeft na alle opties overwogen te hebben, de moeilijke beslissing genomen om het evenement door te schuiven naar volgend jaar.

Hoofdbrekens
“Het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost,” vertelt voorzitter van Limburg 2020 Nico Rijnbende. “We hebben echt alle opties overwogen en we hebben zelfs gekeken naar een datum in oktober van dit jaar. Los van de financiële onzekerheid, hebben we ook een morele verplichting. Als we het WK organiseren, willen we dat goed en veilig doen voor iedereen. Momenteel leeft iedereen, persoonlijk en zakelijk, in onzekere tijden en het is onduidelijk of het virus dit jaar voldoende is beperkt om grote evenementen zoals het WK te kunnen organiseren. De gezondheid van alle partijen, zowel deelnemers als officials, vrijwilligers, publiek, sponsoren, standhouders, etc. staat voorop.”

Eerlijke mondiale strijd
“Daarnaast is het op sportief gebied maar de vraag of de deelnemers zich momenteel voldoende kunnen voorbereiden op het WK door het uitvallen van een groot aantal wedstrijden. Bovendien is het onzeker of deelnemers wel kunnen en/of mogen reizen. Wij organiseren een Wereldkampioenschap en wij vinden dat iedereen de gelegenheid moet hebben hier aan deel te nemen. Het moet een mooie en eerlijke mondiale strijd worden en in deze coronacrisis valt dit eenvoudigweg niet te garanderen,” besluit Nico Rijnbende.

WK tweespannen
In 2021 staat ook voor het eerst in de historie van de mensport een WK tweespannen in Nederland gepland in Kronenberg. De organisatie onderzoekt momenteel in samenwerking met de KNHS en de FEI de mogelijkheden om de WK’s te laten samensmelten. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar de datum 21 tot en met 26 september 2021.

Veerkracht
“We bundelen onze krachten om er volgend jaar een extra mooie gelegenheid van te maken,” vult Jan Janssen van Stichting Limburg Paardensport aan. “We hopen dan het glas te kunnen heffen op de veerkracht van ons land en de inzet van alle betrokkenen. We gaan er van uit, dat we na een periode van social distancing weer gezamenlijk kunnen genieten van een evenement waar deelnemers, officials, vrijwilligers, publiek, sponsoren en standhouders zo enorm naar uit kijken.”

Bron: KNHS
Foto Koos de Ronde: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners