Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteren nam de Zweedse ruiter Peder Fredricson deel aan de tweede aflevering van ‘The Insider At Home’. Een nieuw opgezette show van de Global Champions Tour, waarin vorige week Maikel en Eric van der Vleuten het spits afbeten. In dit interview werd onder andere Fredericson's toppaard Christian K (Namelus R uit Sirnanda stb prest van Calvados, fokker G.W. Klerks uit Elshout) besproken.

Frederik de Backer, bekend als veilingmeester van vele vooraanstaande veilingen en zo ook van de KWPN Select Sale, interviewde de charismatische Zweedse topruiter. Een van zijn vragen was: "Kan het zijn dat vanwege de grote successen van H&M All In, jouw andere toppaard H&M Christiaan K ondergewaardeerd wordt? Afgelopen jaar sprong hij van de negen Global Champions League-wedstrijden maar liefst zeven foutloze omlopen. Dat maakte hem een van de betere paarden."

Zo werd H&M Christian K vierde en tiende in Parijs, won hij in Stockholm op de laatste dag en werd hij derde op de eerste dag, in Cannes werd de combinatie achtste, derde in Miami en werden zij tweemaal vierde in Mexico City.

Peder: "Het is een fantastisch paard en hij is erg voorzichtig en moedig. Christan K is niet altijd het makkelijkst te rijden omdat hij erg sterk is. Hij heeft zijn eigen manier van springen en daarom ziet het er misschien niet altijd zo spectaculair uit maar hij heeft een fantastische instelling. Christian K gaat altijd voor een foutloze ronde en ik ben daarom erg blij om hem op stal te hebben."

Bekijk hieronder het volledige interview.

Bron: Global Champions Tour
Foto Christian K: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners