Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jenny Rudall ging woensdagavond in gesprek met Charlotte Dujardin in het Horse & Country-programma 'The Check'. De Britse amazone vertelt onder andere over haar KWPN'ers Gio, Valegro en Mowgli.

De Olympisch kampioene beschouwd het uitstel van de Spelen niet als iets negatiefs. “Ik heb geluk wat dat betreft. Mijn paarden zijn nog jong en dit kan wellicht in mijn voordeel werken. Nog een jaar trainen houdt in dat mijn paarden meer zelfvertrouwen hebben en het werk beter kennen.”

Goed genoeg om ooit een gouden medaille te winnen
Dujardin heeft onder andere de talentvolle Gio (Apache uit Zenzi stb elite prest IBOP-dr D-OC van Tango, fokker H. de Jong en A. Valk uit Gorinchem) onder het zadel. “Hij is echt een pocket-rocket. Hij zou voor dit jaar een goed reservepaard zijn, maar wellicht is hij volgend jaar een top Grand Prix-paard. Hij is er echt eentje om in de gaten te houden. Hij is goed genoeg om ergens in zijn leven een gouden medaille te winnen.”

Vergelijkbaar met Valegro
De amazone vergelijkt de ruin Gio met haar gouden Valegro (Negro uit Maifleur stb keur van Gershwin, fokker J.L. Hanse uit Burgh-Haamstede). “Bij Gio vraag je het en hij doet het. Hij is fenomenaal in de piaffe en passage. Hij deed het gelijk zo makkelijk, alsof hij z’n leven lang niets anders gedaan heeft. Hij is beknopt en heel zoveel power. Z’n achterbenen blijven maar doorgaan. Bij Valegro was dat idem. Ze hebben de techniek.”

Fantastische bewegingen
Eén van haar jonge paarden is Mowgli (Negro uit Florentina vb sport-dres van Vivaldi, fokker C. Dujardin uit Newent Gloucestershire). Moeder Florentina (Vivaldi uit Avondsterina S elite IBOP-dres PROK van Rubels, fokker M. Minkes uit Rottevalle) komt met Dujardin uit op het hoogste niveau. “Florentina was vijf en het leek me een goed moment om een embryo uit haar te spoelen. Ze kon zelf wat meer kracht gebruiken en zodoende heb ik Negro gekozen. Ik kreeg daar een prachtig zwart hengstveulen uit. Mowgli is in beweging net zo fantastisch als hij mooi is en hij is ongelofelijk. Toen hij vijf weken onder het zadel was, nam ik hem al mee naar de heuvels. Ik ben gek van hem!”

Bron: Horse & Country

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners