Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen Blue Hors en Daniel Bachmann-Andersen. De Deense topruiter heeft ervoor gekozen om zijn eigen dressuurstal te beginnen. Bachmann-Andersen groeide met Blue Hors Zack (Rousseau uit Orona stb ster pref prest IBOP-dr van Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) en Blue Hors Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria stb keur pref prest van Ferro, fokker J. Lamers uit Oss) uit tot de kopman van het Deense team.

“Ik heb geweldige jaren gehad bij Blue Hors met spectaculaire resultaten en ervaringen waar ik heel dankbaar voor ben. Ik wil Blue Hors, het team en collega's bedanken voor de vele goede jaren samen”, laat Daniel op Instagram weten.

Teugels overdragen
De Deense ruiter droeg vorig jaar de teugels van Blue Hors Don Olymbrio en toekomstpaard Blue Hors Veneziano (v.Vivaldi) al over aan Agnete Kirk-Thinggaard. Ook Blue Hors Zepter (v.Zack), waarmee Bachmann-Andersen voor uitbraak van de corona-crisis goed onderweg was (derde in de Grand Prix Special in Herning met bijna 79%) wordt overgenomen voor Kirk-Thinggaard. 

Stage
Bachmann-Andersen liep op 15-jarige leeftijd al stage bij Blue Hors en vertrok het jaar daarna naar Duitsland, waar hij werkte voor Rudolf Zeilinger. Vervolgens keerde de ruiter terug naar Denemarken. Eerst werkte hij voor Andreas Helgstrand, maar verhuisde in 2014 naar Blue Hors.

Tiende in Tryon
Bachmann-Andersen reed in 2015 zijn eerste Europese kampioenschap met Blue Hors Loxana (v.Diamond Hit). In het zadel van KWPN-hengst Blue Hors Zack ging zijn carrière in vogelvlucht. Zo eindigde hij in 2018 individueel tiende op de Wereldruiterspelen in Tryon. Daarnaast behaalde hij vele internationale overwinningen en werd meermalen Deens kampioen.

Jurado López
Bachmann-Andersen is overigens niet de enige topruiter die in dit aanvankelijk Olympische jaar het besluit heeft genomen te stoppen bij een toonaangevende Duitse stoeterij. Eerder maakte Severo Jurado López al bekend te stoppen bij Andreas Helgstrand.

Bron: Horses
Foto Blue Hors Zack: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners