Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat het bestuur van de Veulenveiling Dwingeloo heeft besloten om na 25 jaar te stoppen met het organiseren van die veulenveiling werd er een nieuw bestuur gevormd om onder de naam Drentse Veulenveiling een veiling te organiseren in 2020. Nieuwe leden werden aangetrokken en met goede moed waren de voorbereidingen al in volle gang. Helaas werd er roet in het eten gegooid door het COVID-19 virus en alle maatregelen die daarvoor werden genomen.

Na veel overleg en brainstormsessies hebben wij tot onze grote spijt besloten om de Drentse Veulenveiling 2020 geen doorgang geven. Het nieuwe bestuur heeft vele opties overwogen en alles afgewogen. Een online veulenveiling vinden wij als bestuur geen wenselijke optie, naast alle onlineveilingen die er gaan plaatsvinden. De maatregelen die op dit moment van kracht zijn laten het op geen enkele manier toe om een publieksactiviteit te organiseren. Wij kunnen niet in de toekomst kijken en weten dan ook niet welke maatregelen dit jaar nog van kracht blijven.

Met toch een zwaar hart zijn wij inmiddels voornemens om fokkers en kopers van dienst te zijn. Er wordt gekeken naar opties om de in 2020 geboren veulens toch te kunnen veilen in een enter-veiling welke in maart 2021 zou kunnen plaatsvinden. Net als dit jaar kunnen wij niet in de toekomst kijken en voorspellen hoe de situatie is in 2021, en zullen we de maatregelen en vorderingen omtrent COVID-19 moeten afwachten. Wij streven als nieuw bestuur absoluut naar een manier om te kunnen veilen. Voor dit jaar zal de Drentse Veulenveiling niet doorgaan. Voor ons is de tegenslag ook groot en buitengewoon vervelend, maar wij zien als bestuur geen eerlijke kans op een succesvolle editie van de nieuwe veiling.

Bron: Drentse Veulenveiling

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners