Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Als het veulen geboren is zijn er verschillende vragen die bij de fokker opkomen. Een daarvan kan zijn of het veulen geënt moeten worden. In de onderstaande video legt Astrid Bos van Dierenkliniek Emmeloord uit of het veulen geënt moet worden en zo ja, wanneer het van belang is om het veulen en de merrie te enten.

Als het gaat om de jonge veulens is het vooral van belang dat de merrie goed gevaccineerd is. Dit kan gedaan worden door 4 tot 6 weken voor het afveulenen de merrie nog een ‘boostenting’ te geven. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de merrie voldoende antistoffen heeft in de biest zodat het veulen via de opname van de biest voldoende beschermd is.

Het enten van het veulen zelf wordt gedaan vanaf een leeftijd van 5 tot 6 maanden. Het schema dat is dan dat we twee keer enten met een tussentijd van 4 tot 6 weken en daarna nog een enting op 6 maanden. De laatst genoemde enting is vooral belangrijk om een goede immuniteitsopbouw te hebben en dat is er eentje die nog wel eens overgeslagen wordt.

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners