Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Spruce Meadows deelt bijzondere sportmomenten uit het verleden. Zo spraken ze met Eric Lamaze over Hickstead's (Hamlet uit Jomara stb ster pref prest van Ekstein, fokker B. van Schijndel uit Maren-Kessel) eerste overwinning op internationaal niveau.

In 2005 wonnen Eric Lamaze en Hickstead op Spruce Meadows. Eric wist dat hij een speciaal paard had toen hij als beste uit de bus kwam in de ATCO Midstream Cup. Eric Lamaze: “Ik herinner de barrage alsof het gisteren was.”

“Hij was het beste paard van de wereld”
In 2011 overleed KWPN-hengst én springfenomeen Hickstead tijdens de wereldbekerkwalificatie in Verona. “Hij was het beste paard van de wereld”, zei Eric Lamaze kort nadat een gescheurde aorta het leven van Hickstead beëindigde.

Olympisch goud
In 2008 wonnen Hickstead en Lamaze, die in Hong Kong zijn Olympische debuut maakte, Olympisch goud. Ook in de landenstrijd was het Hickstead die over de allerbeste kwaliteiten beschikte en zijn team op sleeptouw nam naar het teamzilver. Eén paard met zowel een gouden en een zilveren medaille op de Spelen; het demonstreerde wederom zijn geweldige kwaliteiten. Lamaze was supertrots op zijn dappere viervoeter.

KWPN Paard van het Jaar 2008
In januari 2009 volgde de KWPN-erkenning van Hickstead. Vervolgens werd in februari op de KWPN Hengstenkeuring bekend gemaakt dat hij was verkozen tot KWPN Paard van het Jaar 2008.

Bekijk hieronder de volledige video.

Bron: Spruce Meadows
Foto Hickstead: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners