Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In deze bijzondere tijd hebben we gelukkig weer de mogelijkheid gekregen om EPTM-testen te organiseren. Bij de aanlevering van de paarden vanochtend waren er strikte hygiëne-maatregelen gehanteerd in verband met de coronabesmetting. 

Er waren vaste looproutes voor de eigenaren en bezoekers konden helaas vandaag bij de aanlevering niet aanwezig zijn. Op het moment dat de merrie veterinair goedgekeurd bevonden was, werd het paard door de eigenaar in een speciaal daarvoor bestemde box gezet. Vervolgens zette de eigenaar de bijbehorende spullen bij het paard en werd het paard door een aanwezige medewerker van het KWPN-centrum naar zijn stal gebracht. Dit om contact met elkaar en mogelijke besmetting zo veel mogelijk tegen te gaan.

Er zijn 16 merries gearriveerd die zadelmak gemaakt gaan worden. Zeven merries waren reeds zadelmak en zijn door de eigen ruiter/amazone voorgereden. Eén merrie is geaccepteerd voor de verkorte merrietest, omdat deze al verder was doorgereden onder het zadel. Jammer genoeg moest de commissie voor vier paarden besluiten dat deze niet aangeleverd konden worden omdat ze of veterinair een bemerking hadden of omdat de entingen niet volgens het juiste schema waren doorgevoerd.

Helaas is het ook tot op dit moment niet mogelijk voor de eigenaren om hun merrie tussentijds te bekijken in Ermelo om een beeld te krijgen hoe de vorderingen onder het zadel zijn. Bij de eindbeoordeling  is het voor de eigenaren wél toegestaan om deze bij te wonen.

Bekijk hier de foto's van de aanlevering.

De lijst van deelnemende merries

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners