Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Als fokker is het vaak gissen wanneer een merrie gaat bevallen. Showshets biedt pH-teststrips aan die aangeven of uw merrie binnen 24 uur een veulen verwacht.

Met de pH-teststrips kunt u de pH-waarde van de melk van de merrie bepalen. Vlak voor de geboorte van het veulen maakt de merrie biest aan waardoor de pH-waarde daalt naar 6.0 of zelfs lager. Bij een waarde van 6.0 of lager vindt de bevalling negen van de tien keer binnen 24 uur plaats. Hoe snel en hoe ver de pH-waarde daalt kan per merrie verschillen. Het is daarom verstandig om de merrie vanaf een pH-waarde van bijvoorbeeld 6.4 beter in de gaten te houden op andere verschijnselen. Uw merrie meerdere keren per dag testen met de pH-teststrips wordt aanbevolen door Showshets.

Als de pH-waarde begint te dalen zet deze daling door en gaat deze niet schommelen. Indien u in het bezit bent van een geboortemelder of camerasysteem is het belangrijk deze op tijd in te zetten, zeker als de pH-waarde begint te dalen. De teststrip kan eenmalig gebruikt worden. De strips zijn een hulpmiddel om het geboortemoment beter in te kunnen schatten, maar zijn zeker niet bepalend.

Voor slechts 12,95 euro ontvangt u een set van 120 strips waarmee u de pH-waarde van de melk kunt meten tussen de 5.6 en 8.0. Bezoek de website van Showshets voor meer informatie en/of bestel daar uw pH-teststrips.

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners