Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De kampioenen van toen, hoe gaat het nu met deze paarden en wat hebben zij al betekend voor de sport en/of fokkerij? Er zijn dit jaar dan wel geen KWPN Kampioenschappen en Nationale Merriekeuring, maar dat wil niet zeggen dat wij niet met u kunnen terugblikken!

Deze week introduceren wij een nieuwe jaargang, namelijk enkele kampioenen van 2007! Op de Nationale Tuigpaardendag kreeg Zeldine het kampioenslint omgehangen bij de driejarige tuigpaardmerries en Zavanti van Heemstate werd tot kampioen gekroond bij de driejarige Gelderse merries op de Nationale Merriekeuring.

Op de stamboekkeuring in Mariënheem ontving de Manno-dochter Zeldine (uit Jeldine keur pref, fokker P.J.M. Lelieveld uit Leidschendam) 82 punten voor haar exterieur en 86 punten voor bewegen. Met een ticket voor de Centrale Keuring op zak wist zij daar haar plek op de Nationale Tuigpaardendag vast te stellen.

Bewezen moederlijn
Zeldine is een volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Talos en uit deze moederlijn komen meer succesvolle tuigpaarden. Naast Talos zien we in de moederlijn van Zeldine ook andere goedgekeurde KWPN-hengsten, te weten: de dit jaar overleden Eebert (v.Atleet) en Hubert VDM (v.Cizandro). Eebert heeft een heel aantal kampioenschappen op zijn naam weten te zetten en ook Talos en Hubert VDM zijn geen onbekende namen in de tuigpaardensport- en fokkerij. 

Nationale Tuigpaardendag bekend bij de nafok
In 2008 werd Denzeldine OMHG geboren, een dochter van Torino. Denzeldine OMHG behaalde op de Nationale Tuigpaardendag een zesde plaats bij de driejarige merries. Een jaar later bracht Zeldine de Atleet-dochter Enzeldine OMHG en in 2010 werd de volle zus van Enzeldine OMHG, Fenzeldine OMHG, geboren. Fenzeldine OMHG werd als tweejarige merrie uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag. De Atleet-dochter Genzeldine werd in 2011 geboren en kreeg op de Centrale Keuring in Norg 82 punten voor haar exterieur en haar beweging kwam uit op een totaal van 78 punten. Daarmee had ook zij haar ticket voor de Nationale Tuigpaardendag op zak. De laatste nakomeling van Zeldine werd in 2012 geboren en dat is de Atleet-dochter Henzeldine OMHG.

Zavanti van Heemstate
Zavanti van Heemstate (Elegant uit Ritha stb van Ahoy, fokker J. van den Ende uit Ouddorp) werd op de Nationale Merriekeuring tot kampioen gekroond bij de driejarige Gelderse merries in 2007. Op de dag van het Gelders Paard ontving zij zowel het voorlopig keurschap als een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Op vierjarige leeftijd is Zavanti van Heemstate beleerd in tuig en een jaar later is de Elegant-dochter zadelmak gemaakt en langzaam aan in de dressuursport uitgebracht. Inmiddels heeft ze met haar Z1-dressuur haar sportpredicaat behaald en is ze PROK-gekeurd, waardoor ze nu de predicaten elite sport(-dres) draagt.

Eerste premies
Ook in de fokkerij heeft deze Elegant-merrie haar sporen nagelopen. In 2012 bracht Zavanti van Heemstate haar eerste nakomeling, de Vitens-zoon Hobyant van Heemstate. Hij ontving als veulen op de Dag van het Gelders Paard een eerste premie en een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Inmiddels is Hobyant van Heemstate M1-geklasseerd met vijf winstpunten. In 2014 werd de Everdale-zoon Jardant van Heemstate geboren en in 2016 was daar Laurant van Heemstate (v.Upperville). Ook hij ontving als veulen een eerste premie op de Dag van het Gelders Paard en had daarbij zijn uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring op zak. De inmiddels tweejarige Novanti van Heemstate (v.Eye Catcher) ontving net als haar halfbroers een eerste premie op de Dag van het Gelders Paard en is de laatste nakomeling die Zavanti van Heemstate tot op heden heeft gegeven.

Wilt u meer weten over de keuringen? Of wilt u met uw merrie deelnemen? Wij hebben informatie over de keuringen, het aanmelden ervoor, de predicaten, de eisen en de voorbereidingen op de keuringen op een rijtje gezet op de speciale overzichtspagina!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners