Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Als het veulen geboren is zijn er verschillende vragen die bij de fokker opkomen. Een daarvan kan zijn of het veulen ontwormt moet worden en wat het belang daarvan is. In de onderstaande video legt Astrid Bos van Dierenkliniek Emmeloord het een en ander uit.

Het ontwormen van veulens wordt gedaan om worminfecties te voorkomen. De laatste tijd is er veel veranderd in het ontwormbeleid. Vroeger werd er ontwormd met vaste tussentijden en bepaalde middelen en tegenwoordig, omdat er toch resistentie dreigt te ontstaan voor de beschikbare middelen, moeten we daar zorgvuldig mee omgaan en moeten we ook niet meer ontwormen dan nodig is. Daarom is het verstandig om regelmatig mestonderzoek te doen. Dit geeft inzicht hoeveel eitjes er in de mest zitten en om welke eitjes het gaat. Het beste is om in overleg met uw dierenarts een goed ontwormingsplan te maken, want het is afhankelijk van het management rondom het veulen, het type bedrijf waar het veulen staat en het aantal andere (jonge) paarden op het bedrijf. Met een ontwormingsplan kan er gericht met de juiste middelen worden ontwormd.  

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners