Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteravond was de afslag van de eerste Van Olst Sales online veiling, die in plaats van de live veiling plaatsvond. Tien jonge dressuurtalenten van drie t/m vijf jaar kwamen onder de online hamer. De vierjarige Luckybird (Everdale uit To Sydney elite sport-dr PROK van Metall, fokker C.J.J. van Bavel uit Oosterhout) was de veilingtopper.

De elegante en kwaliteitsvolle Everdale-zoon werd voor 67.500 euro afgeslagen en vertrekt naar Australië.

Tevreden over eindresultaat
Gertjan van Olst: “Het is natuurlijk een heel ander soort veiling dan de live Van Olst Sales, waar veel sfeer is en de paarden zelf te zien zijn in de ring. Niet te vergelijken, maar zeker net zo spannend! Over het uiteindelijke resultaat zijn we heel tevreden. Op deze manier hebben we toch een aantal nieuwe klanten, uit nieuwe landen, weten te trekken.”

Maxs-H
Voor Maxs-H (Glamourdale uit Vetry ster van Gribaldi, fokker J.A.M. Hurkmans uit Veghel) was zeer veel belangstelling. Uiteindelijk trok een koper uit Groot-Brittannië aan het langste eind. Voor 62.500 euro maakt de driejarige stoere schimmel de oversteek het Kanaal over.

Eén paard teruggekocht
Van Olst: “Een collectie van tien paarden blijkt een mooi aantal. Eén paard, de driejarige Mistral (Everdale uit Daizy stb-ext van Zucchero, fokker H.A.M. Fierkens uit Herwen) hebben we zelf terug gekocht. Hij zal verder opgeleid worden voor de dressuursport.

Bijna 40.000 euro
Tien paarden kwamen onder de virtuele veilinghamer waarvan er uiteindelijk negen verkocht zijn. De totale omzet van de verkochte paarden is 355.000 euro, wat gemiddeld op 39.500 euro per paard uitkomt.

Bron: De Hoefslag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners