Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de FEI de richtlijnen voor het WK Jonge Dressuurpaarden van 2020 aangepast. Het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses is verplaatst naar 9 tot en met 13 december in Verden. De minimum kwalificatiescores kunnen nu ook behaald worden op nationale wedstrijden. Ook de KNHS heeft in het selectietraject een aantal wijzigingen doorgevoerd.

De vijf- en zesjarige paarden dienen een score te behalen van minimaal 75% en de zevenjarigen van minimaal 70%. Voorheen moest deze score behaald worden op een internationale jongepaardenwedstrijd. Aan deze bepaling is nu toegevoegd dat deze score ook behaald mag worden op een geschikte landelijke jongepaardenwedstrijd. Het moet wel gaan om een wedstrijd georganiseerd in 2020. De landen zijn ervoor verantwoordelijk dat het niveau van de nationale proeven, die bij de nationale selectie worden gebruikt om de minimale geschiktheidseis te verkrijgen, gelijk is aan het niveau van de FEI-tests voor 5-, 6- en 7-jarige paarden.

Instroommoment
De KNHS heeft bepaald dat er nog een instroommoment volgt voor paarden die nog niet eerder deel hebben genomen aan het KNHS-selectiemoment of de eerste observatie in april in 2020. Hoe dit selectiemoment wordt ingevuld is nog niet precies bekend, dit is afhankelijk van de regelgevingen de komende periode. Naar alle waarschijnlijkheid zal het instroommoment eind juli of in augustus plaatsvinden. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: k.van.beusekom@knhs.nl. De aanmelding moet voor 17 juli 2020 bij de KNHS binnen zijn, eventuele aanmeldingen na deze datum kunnen niet meer instromen. Graag ontvangen ze enkel aanmeldingen van paarden die serieus in aanmerking komen voor een deelname aan het WK Jonge Dressuurpaarden.

Observatiemoment
Het volgende observatiemoment van de paarden die in april zijn geselecteerd vindt plaats op 1 en 2 oktober 2020 op het terrein van de Nunspeetse Ruiterclub. Dit observatiemoment wordt indoor verreden. Na deze observatie wordt bekend gemaakt wie er door zijn naar het WK in Verden. Op 5 november is er nog een extra training voor de paarden die zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap.

Nieuwe bepalingen betreft het selectietraject van de KNHS

Foto Jameson RS2: Frentz Fotografie

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners