Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eerder deze week heeft de bijscholing voor het scoren van veulens plaats gevonden en gister stond de bijscholing voor de dressuur-juryleden op de agenda. Volgende week wordt er ook een bijscholing voor de juryleden georganiseerd, maar dan voor de fokrichting springen. Deze bijscholingen zijn verplicht voor KWPN-juryleden en worden georganiseerd om ze scherp en up-to-date te houden en om te zorgen dat zij de paarden zoveel mogelijk uniform beoordelen zodat er één lijn aangehouden wordt in de jurering.

Tijdens de cursus zijn gister een zevental paarden beoordeeld. Er is gekozen voor een gevarieerde groep paarden, waardoor er goede discussies ontstonden. KWPN-inspecteurs Wim Versteeg, Floor Dröge en Henk Dirksen hebben de paarden voorafgaand aan de cursus beoordeeld en hebben zo de lijn bepaald. Ieder jaar wordt er een analyse gemaakt van de juryleden en de inspecteurs. Zo wordt inzichtelijk of sommige juryleden iets afwijken met hun beoordeling van anderen. Ook voor die juryleden is dit goed voor de bewustwording van de wijze waarop zij jureren. Hoofd Fokkerijzaken Ralph van Venrooij was ook aanwezig bij de cursus. “De juryleden hebben de paarden ieder voor zich beoordeeld en hebben aan de hand van hun beoordeling de paarden toegelicht. Dit resulteerde in goede discussies onderling. Het gaat erom dat een ieder op een lijn zit en dat ze elkaar scherp houden.” Inspectie heeft de paarden vooraf beoordeeld, dat is de lijn. Iedereen beoordeeld de paarden en een voor een worden de paarden toegelicht door een inspecteur of jurylid. Aan de hand hiervan wordt er gediscussieerd.

Protocollen
Naast de cursus zijn gister de protocollen en de tijdelijke wijzigingen in het verloop van de keuringen besproken met de juryleden, zodat zij een goed beeld hebben hoe aankomend keuringsseizoen eruit gaat zien en hoe de stamboekkeuring gaan verlopen. Ook voor hen is deze situatie namelijk anders dan anders.

Aankomend keuringsseizoen
1 juli a.s. staat de eerste stamboekkeuring op de agenda. Heeft u nog een merrie die u graag wilt opgeven voor aankomend keuringsseizoen? Bezoek dan de agenda en geef uw merrie snel op. Door de maatregelen rondom het coronavirus worden de stamboekkeuringen dit jaar in een ander jasje gestoken. Meer informatie hierover leest u in het protocol voor de keuringen en aanlegtesten in het kader van de naleving van de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners