Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eurodressage heeft bekend gemaakt dat de 13-jarige tophengst Charmeur (Florencio I uit Trendy elite pref PROK van Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen) de stallen van Madeleine Witte-Vrees in juli verlaat en verkocht is aan Marie-Jose Proulx van Canadream Farms.

De hengst zal in Canada de fokkerij dienen en gaat met wedstrijdpensioen. Het paard voegt zich bij zijn voormalige stalgenoot Wynton (Jazz uit Acacia PROK van Matador II, fokker J. Jansen uit Joppe). Charmeur was in eigendom van Nico Witte en werd op het hoogste niveau uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees.

Succesvol onder Emmelie Scholtens
Als jong paard was de voshengst succesvol onder het zadel van Emmelie Scholtens. In 2012 werd de combinatie vijfde in de finale voor 5-jarige bij het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Resultaten
In 2015 nam Madeleine Witte-Vrees de teugels van de hengst over. De amazone bracht de hengst voor het eerst op wedstrijd uit in juni 2015 in het Spaanse Mallorca. De combinatie eindigde in de Intermediate I op een derde plaats met een score van 68.368%. In juni 2018 maakte het paar hun internationale Grand Prix-debuut op het CHIO Rotterdam. Ze kwalificeerde zich voor de Grand Prix Spécial en behaalde daar de vijfde plaats met 69.745%. In hetzelfde jaar reed de combinatie wedstrijden in Aken, Oldenburg en Stuttgart.

Dekhengst
Charmeur eindigde als jonge hengst op de derde plaats in de kampioenskeuring en werd vervolgens verrichtingstopper. Hij won twee keer de Pavo Cup en de hengstencompetitie in de klasse M. De zeer populaire zoon van Florencio was meerdere jaren de meest dekkende hengst van Nederland. Als fokhengst was Charmeur enorm populair in Nederland, zeker in zijn eerste jaar dat hij ter dekking stond. In totaal heeft hij nu 1306 KWPN-geregistreerde nakomelingen, 634 hengsten en 672 merries. Hij heeft tot nu toe vier goedgekeurde zonen voortgebracht, dit zijn: Gyon, High-Five U.S., Invershin en Jupiler S.

Geblesseerd
In 2019 raakte de hengst geblesseerd en was niet fit genoeg om volledig terug te keren naar het hoogste niveau. Net als zijn stalgenoot Wynton eindigde Charmeur’s Grand Prix-carrière voortijdig.

Bron: Eurodressage
Foto Charmeur: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners