Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Duitse jongepaardenspecialist Philipp Hess keert dit jaar als gastruiter terug in het zadel van de talenten in de finale van de Pavo Cup.  Zijn vader Christoph Hess is jurylid tijdens de halve finales.

In mei werd bekend dat de KWPN Kampioenschappen dit jaar geen doorgang konden vinden vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. De Pavo Cup vindt daarom dit jaar op een later moment plaats in de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum. De halve finale en finale van de vierjarigen worden verreden op vrijdag 16 oktober en op zaterdag 17 oktober zijn de vijf- en zesjarigen aan de beurt.

Christoph Hess is FEI 4*-jurylid en was sinds 1980 actief binnen de FN. Hij begon als instructeur, maar was tot 2016 actief als hoofd van de afdeling opleiding. De afgelopen jaren was hij ook actief als jurylid bij het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Als dank voor al zijn verdiensten in de paardensport kreeg Hess vorig jaar op de Bundeschampionate het Duitse gouden Reiterkreuz uitgereikt. Zijn zoon Philipp Hess, is een zeer getalenteerd ruiter en beoordeelde vorig jaar als gastruiter de jonge talenten op de Bundeschampionate en de Pavo Cup.  Vader en zoon Hess komen in oktober naar Nederland om hun steentje bij te dragen aan de huidige editie van de Pavo Cup. Philipp zal wederom als gastjury optreden, Christoph is een van de juryleden in de halve finale. Tevens licht hij de finalepaarden toe aan het publiek.

Heeft u een goed jong paard op stal staan waarmee u graag de strijd aan gaat om een plek in de (halve) finale? Meldt u dan aan voor één van de voorselecties, die van 12 t/m 27 september plaatsvinden. De inschrijving start begin juli.

Foto Phillip Hess: Jacob Melissen

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners