Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Elk jaar registreert het KWPN duizenden veulens waar de fokkers reikhalzend naar hebben uitgekeken en waar zij hooggespannen verwachtingen van hebben. Gelukkig komt het overgrote deel van de veulens gezond en wel ter wereld, maar een enkele keer wordt er helaas een veulen geboren die een al dan niet erfelijke (oog)afwijking heeft. De frequentie van het optreden van afwijkingen is niet alarmerend, maar een stamboek heeft mede als taak de gezondheid van de populatie te blijven monitoren.

Het KWPN probeert om die reden jaarlijks zoveel mogelijk gegevens  van veulens die geboren worden met een afwijking te verzamelen, ten behoeve van toekomstig onderzoek. Mocht u dan ook onverhoopt een veulen fokken met een (oog)afwijking, dan is het nuttig als dit wordt gemeld bij het KWPN. Dit kan door het inzenden van een haarmonster (minimaal 20 haren met haarwortels) van zowel het veulen als de moeder, met daarbij een begeleidend schrijven met de aard van de afwijking en de gegevens van de moeder en het veulen. Dit kan worden opgestuurd naar het KWPN, t.a.v. afdeling Inspectie, 3852 PL Ermelo. KWPN behandelt deze informatie uiteraard vertrouwelijk en gebruikt de gegevens alleen voor onderzoeksdoeleinden.

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Wilt u alvast genieten van de veulens van andere fokkers of uw eigen veulen(s) showen aan medefokkers? Word dan lid van de speciale Facebookgroep voor KWPN Veulens!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners