Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jeanine Nekeman brengt Vlingh (Flemmingh uit Krista van Donnerschlag, fokker P.A. Fase uit Poortvliet) niet langer uit in de sport. Na een uiterst succesvolle periode bij de junioren, young riders en Grand Prix U25 mag de 18-jarige ruin nu een stapje terug doen. Vlingh gaat verder onder het zadel van Children-amazone van Flore Woerts.

"Dankzij Vlingh zijn wij gekomen waar we nu zijn, hebben we de mooiste momenten mee mogen maken en vele successen behaald, dat zijn er bijna te veel om te noemen", meldt Jeanine Nekeman op social media. Met Vlingh won ze onder meer zes EK-medailles.

Lager pitje
"Omdat Vlingh nu 18 is en altijd zo zijn best heeft gedaan voor mij is het nu een mooi moment om wat terug te doen en mag hij op een wat lager pitje verder met Flore Woerts bij de Children. Hij krijgt alle aandacht van de wereld en hij mag nog steeds doen wat hij het allerleukste vindt: op wedstrijd gaan."

Overstap Grand Prix
Na hun succesvolle tijd bij de junioren en young riders volgde in 2018 de overstap naar de Grand Prix U25. De laatste internationale wedstrijd van de combinatie was afgelopen februari in Lier. Voor de Grand Prix U25 heeft Nekeman de beschikking over Ferrari STH (Apache uit Vivaldi keur pref prest IBOP-dr van Jazz, fokker J.A.M. van Deurzen uit Nuenen) en daarnaast rijdt ze Game Boy STH (Andretti uit Rimona keur prest van Lennard, fokker W. Huberts uit Westervelde) in de Lichte Tour.

Bron: Horses
Foto Vlingh: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners