Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zestien dressuurmerries werden vandaag aangeboden tijdens de IBOP in Ermelo, waarvan er 11 de benodigde 75 punten of meer behaalden om te kunnen slagen. Hiervan wisten er zeven zelfs minimaal 80 punten bij elkaar te bewegen.

De hoogste punten waren voor Lentebloem (uit Gravin elite IBOP-dr PROK v.Bretton Woods, f/g H.G. Broekhuizen uit Werkhoven), uit de eerste jaargang van de hengst Guardian S. Zij kreeg dankzij onder andere 8,5’en op de stap, galop, houding en balans, rijd- en bewerkbaarheid en de aanleg een totaalscore van 83,5 punten. “Ze stapt zuiver, actief, met een goede ruimte en goed door het lichaam en in draf heeft ze een goede beentechniek. De galop is bergop en heeft een heel goede techniek, veel houding en gedragenheid”, lichtte Wim Versteeg namens de jury toe. Hij beoordeelde de IBOP vandaag met Henk Dirksen en zij konden Lentebloem vandaag naar elitemerrie bevorderen dankzij deze uitslag.

Indian Rock kreeg vandaag een dochter uit zijn eerste jaargang in de aanlegtest, en deze My Lady (uit Bonbon Zelma elite sport-dr IBOP-dr PROK v.Uphill, fokker M. van Alphen uit Hurwenen) van E. van der PLasse uit Hoogkarspel slaagde met 81 punten. “Een merrie die van nature veel houding en balans heeft en zich voor een driejarige heel goed laat bewerken. In galop heeft ze een geel goede balans en beentechniek, en springt ze goed met de schoft omhoog.” Tijdens de stamboekopname naderhand werd ook zij elite verklaard.

Ook Jianco (Franklin uit Tieanco ster v.Gribaldi, f/g B.J. Hollaar uit Massluis) kreeg 81 punten en werd vandaag keur. “Bij deze merrie valt de galop met de goede afdruk en beentechniek op en daarnaast laat ze zich heel goed bewerken.” Naast de galop leverde ook de houding en balans en de rijd- en bewerkbaarheid een 8,5 op.

Uit de eerste volledige jaargang van Daily Diamond slaagde vandaag met 80,5 punten My Wish (uit Irit elite IBOP-dr PROK v.Hofrat, f/g A. van Gellecum uit Elst en E.J. Jansen uit Huissen). “Een hele elegante merrie die een mooi beeld geeft onder het zadel en een mooie voorhand heeft”, vertelt Dirksen. “In draf heeft ze een mooi voorbeengebruik en veel souplesse, en in de galop heeft ze een heel goede balans, veel zelfhouding en is ze lichtvoetig.” Ook deze merrie kon vandaag na de stamboekopname naar elitemerrie worden opgewaardeerd.

Evenveel punten en eveneens elite werd Governor-dochter Layla Electra (uit Elektra vd Kwaplas elite pref IBOP-dr PROK D-OC v.Sandro Hit, f/g M.J. ten Holter uit Dordrecht, mede-ger. R.G. Klijn uit Dordrecht). Zij kreeg een 8,5 voor de stap en de houding en balans, haar hoogste cijfers. “Een merrie die een mooi totaalbeeld geeft”, aldus de jury.

Met 80 punten slaagde ook Lexie DXB (Ferdeaux uit I Am Special ster PROK v.Charmeur, fokker K.F. Gerrits uit Heusden) van N. Lankester uit Westbeemster. “Een merrie die van nature heel veel houding heeft en in galop een goede balans en gedragenheid heeft.” Ook zij werd vandaag elite.

Ook de na vandaag kersverse elitemerrie Lajohna (Johnson uit Zwiggy keur IBOP-dr v.Rhodium, f/g J.R. Albring uit Bruntinge) kreeg 80 punten. Voor de stap en galop kreeg ze een 8,5. “de stap is actief, ruim en met veel buiging in de gewrichten. In galop is ze lichtvoetig en heeft ze veel souplesse.”

Bekijk hier de uitslag van de IBOP. Er zijn foto’s gemaakt van de IBOP vandaag. Deze kunt u bekijken en bestellen via www.oypo.nl/paardenkrant.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners