Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Maikel van der Vleuten heeft een absoluut vliegende start na de verplichte coronapauze. Voor het tweede weekend op rij wist de TeamNL-ruiter in het Franse Saint-Tropez met Dana Blue (Mr.Blue uit Tulana van Hemmingway fokkers Jan en Paul Bocken uit Weert) de 4* Grote Prijs te winnen.

Maikel van der Vleuten besloot om na de coronapauze zijn wedstrijdseizoen te beginnen met het concours in Saint-Tropez. Op dit prachtige Franse concours kunnen de combinaties drie weekenden achter elkaar hun parcoursen rijden, een ideale gelegenheid om weer in het ritme te komen. 

Direct in het eerste weekend won Van der Vleuten met Dane Blue de Grote Prijs. In dit tweede weekend ging Vleut jr. verder waar hij gebleven was en schreef nogmaals de hoofdrubriek op zijn naam. Maikel prijst zijn topper Dana Blue. “Ik ben echt heel blij met dit paard. De merrie wil net als ik heel graag winnen en vandaag lukte alles weer heel goed.” In de barrage mochten maar liefst 16 combinaties van start, dus het was vooraf al duidelijk dat het snel moest als je wilde winnen. Maikel ging voortvarend van start met de altijd super gretige merrie, maar was vooral in het tweede deel van het parcours razendsnel.

Eerder vorige week was er tevens een vierde plaats voor de aangewezen Zambesi-zoon Fabregas (uit Nairone ster pref pret van Libero H, fokker J.H.J. Blaauwgeers uit Geesteren) en de Belgische ruiter Jos Verlooy in de 4* 1.50m-rubriek in Saint-Tropez.

Bron: KNHS
Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners