Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het Hongaarse Mariakalnok is een wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters verreden. De KWPN’ers gingen hierin voortvarend van start.

De 16-jarige merrie Zaire-E is in topvorm. Onder Jessica Von Bredow-Werndl liep de Son de Niro-dochter (uit Tara elite pref prest PROK van Jazz, fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde) naar een kürverwinning in de wereldbekerwedstrijd van Hongarije. Met een persoonlijk record van 84,89% heeft deze coronaperiode Zaire-E geen windeieren gelegd.

De tweede plaats is voor de achttienjarige KWPN-erkende Damsey FRH (Dressage Royal uit Ria Grande van Ritual, fokker Hengsthaltung Dorit U. Hermann Kothe uit Osten). Onder de Duitse Helen Langehanenberg liep de hengst naar een score van 83,87’%. Om de top drie compleet te maken eindigde de KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest van Rubiquil, fokker L. van Lieren uit Schiedam) met een score van 78,750% naar de derde plaats. Daarmee was de gehele top drie afkomstig uit de West-Europese League. Tijdens de Grand Prix een paar dagen eerder zag de top drie er exact hetzelfde uit.

In voorgaande jaren kregen de ruiters ook punten toegekend voor het wereldbekerklassement voor prestaties in ander leagues zoals deze Hongaarse wedstrijd in de Oost-Europese league. Door de coronacrisis is er echter nog veel onzeker over het komende wereldbekerseizoen.

Foto Zaire-E: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners