Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Een aantal Nederlandse eventingruiters is dit weekend voor het eerst na de coronacrisis weer internationaal gestart. In het Poolse Strzegom kon TeamNL bondscoach Andrew Heffernan tevreden kijken naar solide verrichtingen in deze ‘seizoenopening’.

Nog niet veel ruiters gingen van start in de zwaarste klasse, de CCI4*-S, die in Polen op het programma stond. In de rubriek met 13 combinaties reden alle ruiters die van start gingen foutloos door de cross. Daaronder de Nederlanders Merel Blom met twee minder ervaren paarden, Jordy Wilken en Raf Kooremans met Dimitri N.O.P.. De overwinning ging hier naar de Duitser Nicolai Aldinger. Jordy Wilken werd tweede met Burry Spirit (Casco uit Retina H.H. elite prest sport-spr PROK van Indoctro, fokker M.A. Bruin-Harmsen uit Wilp), Wilken stond vijfde na de dresssuur en verzamelde wat strafpunten in het springparcours en de cross. Raf Kooremans werd derde met Dimitri N.O.P. (Vaillant uit Jorine pref prest van Enrico, fokker W.H.M. Ackermans uit Bruchem).

In de CCI3*-S won Merel Blom met haar toppaard Ceda N.O.P. (v.Aragorn). Robert Pokony werd met Floor (Boss uit She's a Lady VDL keur prest van Ahorn, fokker H.J. Hollewand uit Dalen) derde in deze rubriek. Raf Kooremans tekende met Houdini (Dakar VDL uit Ocieni R keur prest van Indorado, fokker P.J. Bogerd uit Oosterhout) voor de achtste plaats in het eindklassement van de 3*.

Bondscoach Andrew Heffernan is tevreden over de verrichtingen. “Het is fijn dat het seizoen weer begonnen is, de wedstrijd in Strzegom was een mooi evenement voor de combinaties om weer voor het eerst internationaal te starten. Ik ben blij met de solide verrichtingen die de Nederlandse combinaties hebben getoond en kijk uit naar de rest van het jaar." 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS
Foto Burry Spirit: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners