Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In Brummen vond vandaag de IBOP voor dressuurpaarden plaats. De beoordeling was in handen van Toine Hoefs en Floor Dröge. Toine Hoefs geeft aan dat er vandaag drie opvallende paarden meeliepen.

De hoogste punten waren voor Ferguson-dochter Lightning Star RR (uit Daily Enjoy elite sport-dres IBOP-dres PROK van De Niro). Deze merrie is gefokt door Titan Wilaras uit Riel en staat geregistreerd bij Stal Brouwer uit Gameren en R&R Sporthorses BV uit Opperdoes. “Dit is een paard met een uitmuntende stap en draf. In de draf laat de merrie ook een actief achterbeen zien. De galoppade was iets gespannen, hier mag ze iets meer rust gaan krijgen. De Ferguson-dochter toont een fijne houding, loopt met veel gemak en laat zien over een goed schakelvermogen te beschikken. Vooral de fijne bewerkbaarheid van de merrie viel op.” De merrie ontving 86 punten.

82,5 punten waren er voor de Dream Boy-dochter Lavita (uit Evita elite IBOP-dres PROK van Johnson), gefokt door G.J. Bronsvoort uit Lettele. “De merrie heeft een goede stap die actief is en met ruimvoldoende ruimte. Ze draafde met veel ruimte en liet daarbij een fijn achterbeen zien. In het voorbeen had zij misschien een fractie mooier mogen zijn, maar dit compenseerde zij met een mooi lichaamsgebruik en een fijne takt in de stap, draf én galop. Haar gelatenheid en bewerkbaarheid waren punten die vooral opvielen bij haar. De merrie toonde een hele sympathieke uitstraling.” Lavita staat geregistreerd bij P.C.A.J. van Es uit Uden, G.J. Bronsvoort uit Lettele en stal Brinkman uit Twello.

De derde merrie die vandaag meer dan 80 punten op de IBOP wist te behalen is NN (Bordeaux uit Wie Classik van Weltmeyer) van M.A.M. Naberink uit Vragender. “Deze merrie stapte goed in viertakt met veel ruimte en souplesse. In draf toonde ze een heel opwaarts beeld, waarin zij goed bewerkbaar was. Ze kwam mooi terug op het achterbeen in het schakelen en ook in de galoppade laat zij een hele fijne houding zien.” De merrie ging met 81 punten op zak naar huis.

Bekijk de uitslag in de agenda.  

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners