Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op vrijdag 18 september wordt het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gehouden. Dit evenement vindt plaats op de eerste dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend!

Om deel te mogen nemen dient de combinatie minimaal startgerechtigd te zijn in de klasse L eventing of in de klasse L springen. De wedstrijd is open voor vijfjarige paarden van alle stamboeken. Echter kunnen alleen paarden die zijn geregistreerd in het veulenboek, register A, register B of stamboek van het KWPN in aanmerking komen voor de titel van KWPN Kampioen.

Drie onderdelen
Anders dan een reguliere wedstrijd is de wedstrijd voor jonge eventingpaarden waar het KWPN Kampioenschap deel van uitmaakt een aanlegtest. De strijd wordt verreden over drie onderdelen: een beoordeling van de gangen van het paard (dressuur), springen en de terreinproef. Bij de presentatie van de gangen komen maximaal drie combinaties tegelijkertijd in de dressuurbaan. Zij laten op verzoek van de jury links- en rechtsom stap, draf en galop zien.  Daarna volgt een springparcours over een hoogte van 1.00 meter en tot slot de terreinproef waarbij geen maximale toegestane tijd van kracht is.

Op de website is het vraagprogramma te vinden, net als het inschrijfformulier. Schrijf u snel in, want vol = vol!

Vorig jaar namen wij een bezoek aan het kampioenschap. We spraken Gert Naber, Jan Greve, Sanne de Jong en Renske Kroeze. Bekijk de impressie hieronder:  

Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners