Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag vond voor dertien EPTM-merries de tweede of derde tussenbeoordeling plaats en ook deden er twee merries eindexamen. Beide dressuurmerries zijn door Wim Versteeg en Floor Dröge beoordeeld en met het elite-predicaat op zak naar huis gegaan.

De hoogste punten gingen naar Total-US-dochter Myra (uit Whitney ster pref van Norway) van fokker T.B. Hassink uit Zeewolde. Met maar liefst een 8,5 voor haar draf ontving zij een totaalscore van 77 punten. Wim Versteeg geeft aan dat de merrie beschikt over veel basiskwaliteit in beweging. “Myra is een goed ontwikkelde merrie met een fraaie voorhand, die na afloop bij de stamboekkeuring op de straat ook een sterk optreden in beweging had. Onder het zadel laat zij veel afdruk, veel beentechniek en een goede houding zien. We hebben haar hier op het centrum zadelmak gemaakt en zien dat de merrie nog wat meer tijd nodig heeft om volledig geconcentreerd te blijven op de ruiter. Ze was vanochtend dan ook snel afgeleid door de omgeving wat ten koste ging van de rijdbaarheid.” Myra was al in het bezit van het D-OC-predicaat waardoor zij met het behalen van de EPTM-test gepromoveerd is tot elitemerrie.

Mondana STMT tweede elitemerrie
Ook een elitepredicaat was er voor For Romance-dochter Mondana STMT (uit Irvana elite EPTM-dres PROK D-OC van Emerson) van fokker Statement Horses Dalfsen. “Deze ruim voldoende ontwikkelde merrie staat eveneens ruim voldoende in het rechthoeksmodel. De merrie heeft een charmante uitstraling, een mooie halsvorm en sterke verbindingen. Haar meest opvallende bewegingsvorm is de galop, die met veel activiteit en ruim voldoende beentechniek werd getoond.” De merrie wist met 75 punten te slagen voor de EPTM-test.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners