Rijpaard














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

Vrijdag 31 juli vindt er in Etten Leur een rubriek voor vierjarige springpaarden plaats tijdens Jumping Jong West-Brabant. Eigenaren kunnen deelnemende paarden aanmelden voor aansluitend een stamboekopname door het KWPN.

Het KWPN is 10 jaar geleden begonnen om tijdens diverse jongepaardencompetities de jonge paarden (4 en 5 jaar) tijdens het parcours lineair te scoren, conform de beoordeling van de aanlegtesten EPTM en IBOP. In het parcours krijgen ze cijfers voor galop, reflex, techniek, vermogen, instelling, rijdbaarheid en aanleg als springpaard. Rijdbaarheid en instelling worden in de hedendaagse sport steeds belangrijker, en deze kenmerken test je het beste onder het zadel. Door het scoren van de paarden dichtbij het fokdoel – namelijk in de sport – verkrijgt het KWPN waardevolle informatie over de nakomelingen van de goedgekeurde hengsten. Ook tijdens de vierjarigenrubriek in Etten Leur worden de paarden gescoord door de KWPN-inspecteurs.

Na afloop vindt een stamboekkeuring plaats, waar eigenaren hun paarden nu voor kunnen aanmelden via het secretariaat. De opgegeven paarden ontvangen – aan de hand - cijfers voor exterieur, stap en draf. Paarden (ook ruinen en niet goedgekeurde hengsten) kunnen bij voldoende punten ster worden. Vorig jaar is ingevoerd dat paarden die voorlopig keur zijn, middels een van deze jongepaardenwedstrijden bij voldoende punten (75 of meer) ook keur cq elite kunnen worden. 

Contactgegevens aanmelding: mlmoerings@outlook.com

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners