Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag stond de eerste omloop van het Nederlands Kampioenschap springen op het programma. Ditmaal zonder publiek én op een andere locatie, namelijk op Equestrian Centre de Peelbergen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Een groot deelnemersveld verscheen vandaag aan de start voor misschien wel de meest prestigieuze titel van dit jaar: Nederlands Kampioen.

57 ruiters en amazones lieten zich vandaag zien over het 1.55m-parcours direct op tijd. De Indoctro-zoon Cas 2 (uit Wish elite EPTM-spr sport-spr prest PROK van Numero Uno, fokker Th. Tax uit Blitterswijck) en Harrie Smolders noteerden daarbij de allersnelste ronde. De tijd stopte op 66.94 seconden. Met zijn tweede troef, de Cardento-dochter Dolinn (Cardento uit Olinn elite prest van Lux, fokker Jan Hoppenbrouwers uit Wintelre), staat hij voorlopig achtste in het klassement.

Tweede werden Maikel van der Vleuten en zijn Bustique-zoon Beauville Z. Met de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh (Vleut uit Olympic Queen keur sport-spr prest pref van Darco, fokkers E.J. Meijer en G. Lindeboom uit Dalfsen) noteerde hij eveneens een foutloze ronde, maar had daarvoor wat meer tijd nodig. Voorlopig staat deze combinatie op een 26e plaats.

Ook Marc Houtzager had zijn twee paarden in een goede vorm. Zowel Sterrehof’s Dante als Sterrehof’s Edinus kwamen foutloos aan de finish. Dante (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dres d-oc van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum) noteerde de derde tijd en Edinus (Padinus uit Idylle ster pref prest van Columbus, fokker Carla Euverman uit Enschede) staat voorlopig negende.

De KWPN-erkende Fernando BH (For Pleasure uit Senna v.Corrado I, fokker J. Hattebuhr uit Winsen/Aller), die met Johnny Pals een combinatie vormt, liet zien in goede vorm te verkeren. Zij staan voorlopig op een vijfde plaats.

Morgen vervolgt het Nederlands Kampioenschap. Alles is live te volgen via de livestream en live results.

Foto Cas 2: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners