Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ermelo (KNHS) - De begin oktober geplande finale van de Longines FEI Nations Cup™ gaat vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus niet door. Dat besluit hebben de FEI, de Spaanse nationale bond en het bestuur van gastheer Real Club de Polo de Barcelona gezamenlijk genomen.

De FEI heft samen met het organisatiecomité elk mogelijk scenario onderzocht om de finale toch door te laten gaan, waaronder de mogelijkheid om het evenement zonder toeschouwers te laten plaatsvinden.

Onzekerheid rondom coronavirus
“De situatie rondom de pandemie in Catalonië en de internationaal toenemende restricties hebben als gevolg dat de beslissing moet worden genomen voordat de nationale paardensportbonden beginnen met hun voorbereidingen en kosten maken om deel te nemen aan de finale”, laat FEI-president Ingmar de Vos weten.

Eerdere besluitvorming
In april besloot de FEI al dat de tien landen van de Europese Divisie 1 allen recht van deelname hadden aan de finale begin oktober. In normale omstandigheden konden zeven van de tien landen in de eerste divisie zich kwalificeren via vier kwalificatiewedstrijden. Vanwege het coronavirus viel die kwalificatiemogelijkheid weg.

Vooruit kijken
“Destijds hadden we de optimistische hoop dat de finale toch door kon gaan”, vertelt De Vos verder. “Helaas is dat onmogelijk gebleken. Dat is natuurlijk vervelend nieuws voor alle betrokkenen, maar gezondheid en veiligheid zijn onze topprioriteit. Ondanks dat het nu teleurstellend nieuws is, kijken we nu al uit naar de finale van 2021.”

 

Lees hier het officiële statement FEI.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners