Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Een prachtig kampioenschap werd deze week verreden op Equestrian Centre de Peelbergen met uiteraard fantastische kampioenen. In alle vier de kampioensrubrieken ging een KWPN’er er met het goud vandoor.

Young Riders
Na een enerverende laatste manche is Bas Moerings gehuldigd als nieuwe Nederlands kampioen springen bij de Young Riders. De Young Riders kregen een flinke laatste manche voorgeschoteld op het NK. Bas Moerings was met zijn kleine, super snelle Hardesther (Kannan uit Bardesther keur sport-spr van Cardento, fokker G.J.A. Moerings, Roosendaal) van de enige die de opgave geheel foutloos wist te overwinnen en werd daarmee winnaar van de dagprijs en het bleek ook genoeg voor de Nederlandse titel. Voor aanvang van de laatste omloop ging Vincent Dings met Cream Couleur Z (v.Cream  On Top) nog aan de leiding, maar die moest in de afsluitende omloop twee balken incasseren waardoor hij uiteindelijk brons won. Tussen de twee heren in kwam Elize van de Mheen met de geweldig springende Ferdinand B (Verdi uit Peanette B prest van Heartbreaker, fokkers G. en G.F. Brinkman uit Zutphen).

Na afloop prijst Bas Moerings het karakter van zijn paard dat door de familie Moerings zelf werd gefokt. “Hij is maar klein en heeft niet heel veel ervaring. Eigenlijk ging hij een beetje voor spek en bonen mee en wilde ik hem vooral ervaring op laten doen hier. Maar hij heeft al zijn kwaliteiten getoond. De eerste wedstrijd wisten we te winnen en op vrijdag in de tweede wedstrijd maakte hij één foutje. Hardesther compenseert echt al zijn kleine beperkingen met zijn geweldige karakter.”

Junioren
Skye Morssinkhof is de nieuwe Nederlands kampioene bij de junioren. De amazone uit Hierden stelde met haar paard G-Vingino-Blue (Zirocco Blue VDL uit Ulina elite sport-spr PROK van Oramé, fokker W.J. Noordman uit Zwolle) het goud zeker door twee mooie nulrondes op de laatste dag van het NK in Kronenberg. Met haar andere paard Checkpoint Chacco (v.Chacco Blue) werd Morssinkhof ook nog tweede in het algemeen klassement, maar de amazone kon maar één medaille winnen. Het zilver ging dus naar Marie Sandell met Gubano (Guidam Sohn uit Nurano van Amaretto D I). Het brons was voor Amber van Marle met Gregorius v/d Vrendt (Emilion uit Zisinaa elite IBOP-spr van Corland, fokker J. Lutke Willink uit Geesteren).

Toen de amazone als laatste naar binnenreed met haar tweede paard, was ze al zeker van goud. En geruststellende gedachte, maar het gaf ook de nodige spanning vertelt de kampioene. “Toen ik voor het laatste parcours naar binnen reed, wist dat ik gewonnen had. Ik dacht dat ik rustig was, maar ik was toch zo verbijsterd dat ik al gewonnen had dat ik toch niet optimaal naar binnen reed. Ik was iets teveel aan het nadenken, maar ik ben echt super blij”, vertelt een geëmotioneerde Skye Morssinkhof direct na haar rit.

Children
Alicia Bocken is de kersverse Nederlands kampioene bij de Children. Ze volgt hiermee haar zus Emma op, die vorig jaar eveneens met het paard Dagma (Tangelo van de Zuuthoeve uit Cantate Z van Calvin Z, fokker Stal Hendrix uit Kessel) de nationale titel bij de Children opeiste. Alicia Bocken was de eerste Nederlands kampioen die dit weekend werd gehuldigd. Het zilver was voor Yfke Priem met haar Esprit de Pomme (elite sport-spr IBOP-spr Berlin uit Pompom elite pref prest sport-spr D-OC van Jus de Pomme) en het brons ging naar Pien de Boer met haar Carthino Z-merie Fame (ster sport-spr PROK uit Ubriko van Larino).

“Mijn paard heeft veel ervaring, dus ik kon voor de titel rijden. Dagma doet alles voor me in de ring en maakt bijna nooit een fout”, sprak de winnares na afloop. “Het voelt echt fantastisch, het was jammer dat er geen publiek bij kon zijn, maar heel Nederland weet het nu, want veel mensen hebben het denk ik via internet gevolgd.”

Bron: KNHS
Foto Hardesther: Jacob Melissen

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners