Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met een prachtige foutloze ronde en de winst in de dagprijs pakte Marc Houtzager met Sterrehof's Dante de Nederlandse titel bij de senioren. Op het Equestrian Centre de Peelbergen vocht Harrie Smolders zich met Dolinn naar de tweede plek. Het brons ging naar de voormalige Olympisch, Wereld en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam.

Net als bij de Young Riders kregen ook de senioren een flinke, maar mooie laatste manche voorgeschoteld. Fouten werden overal gemaakt. Vijf combinaties bleven in de tweede manche zonder fouten. Al vroeg profiteerde Harrie Smolders met de geweldig springende merrie Dolinn (Cardento uit Olinn elite prest van Lux, fokker Jan Hoppenbrouwers uit Wintelre) van hun de foutloze ronde. Met totaal van 6.91 strafpunten bleef hij tot aan het einde op een medaille positie staan.

Nadat Smolders met Cas 2 (uit Wish elite EPTM-spr sport-spr prest PROK van Numero Uno, fokker Th. Tax uit Blitterswijck), derde na de eerste manche, een fout kreeg en ook Willem Greve met Zypria S N.O.P. (v.Canturo), op een zilveren positie, in de fout ging, klom Smolders met Dolinn op het podium. De kleur van die medaille werd bepaald door de laatste starter Marc Houtzager. De TeamNL-ruiter hield het hoofd koel en stuurde Sterrehof's Dante (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dres d-oc van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum) met uiterste precisie en vlot foutloos over het parcours. Houtzager bleef met een totaal van 2.08 Harrie Smolders ruim voor. Voor Smolders restte het zilver. 

Jeroen Dubbeldam klom in het klassement door met zijn betrekkelijke nieuwe toppaard Oak Grove's Carlyle ook een foutloze ronde neer te zetten. Met 7.56 strafpunten kreeg hij het brons omgehangen.

Marc Houtzager prees Sterrehof's Dante na afloop: "Ze sprong heel goed en gaf me een fantastisch gevoel. Ze heeft over alle dagen geen fout gemaakt en dat op haar eerste grote kampioenschap. Het gevoel is elke dag zo goed geweest. Daarom ben ik ook hier, om te zien hoe ze zo’n kampioenschap zou springen. Het is een super ervaring voor haar." En hij vervolgt: "Alle goede Nederlandse ruiters zijn hier. Dat maakt het extra speciaal om kampioen te worden. En het was een serieus kampioenschap, vergeet dat niet. Het stond zeker niet licht gebouwd. Het was eerder gebouwd alsof de paarden al volop in het wedstrijdritme zaten, tenminste dat vind ik. Met het oog op de Spelen is dit voor ons ook een goede test. Heel veel gaat er immers niet meer gebeuren dit jaar. Dit maakt wel wat goed voor dit seizoen."

Uitslag Nederlands Kampioenschap Senioren
1. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Dante (v. Canturano), 2.08
2. Harrie Smolders (Grobbendonk) - Dolinn (v. Cardento), 6.91
3. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Oak Grove's Carlyle (v. Casall), 7.56

Uitslag dagprijs
1. Marc Houtzager - Sterrehof's Dante, 1 stafpnt
2. Harrie Smolders - Dolinn, 1 stafpnt
3. Gerben Morsink (Beuningen) - Navarone Z, 4 stafpnt

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen
Kijk hier voor de website van het NK
Kijk hier voor de livestream  

Foto: Jacob Melissen
Bron: KNHS

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners