Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nog een paar uur te gaan voordat de derde KWPN Online Veulenveiling afloopt vanavond. Dertig veulens, vijftien dressuur- en vijftien springveulens, gaan vanavond onder de digitale hamer. Opnieuw lijkt er veel buitenlandse interesse, kijkend naar de biedingen reeds die zijn gedaan.

Afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap springen verreden voor de jeugd en de senioren. Bij de Junioren was er een bronzen medaille voor Gregorius vd Vrendt (v.Emilion). Deze goed springende vosruin is via zijn grootmoeder nauwverwant aan de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Pegasus vd Vrendt. Dit veulen komt daarnaast uit de directe moederlijn van het Olympiade paard Mac Kinley (v.Goodwill) van Rolf Goran Bengtsson.

Halfzus 1.60m-paarden
Van de preferente Harley VDL maakt Patrick SCH deel uit van de collectie. Zijn moeder, de elitemerrie Daisy (v.L’Esprit), is een halfzus van het 1.35m-paard Isis Noordenhoek. Zijn grootmoeder is een halfzus van de 1.60m-paarden Orvieto en Sundance, beide van Burggraaf. Uit deze moederlijn komen tevens diverse andere 1.40m- en 1.35m-paarden.

Grandorado TN
De 1.60m-hengst in wording, Grandorado TN, tekent voor het vaderschap van het hengstveulen Pepijn. Zijn vierjarige moeder is een dochter van de Grand Prix-hengst Van Gogh en een halfzus van het internationale 1.45m-paard Emma Karla (v.Zento). Zijn grootmoeder heeft zichzelf bewezen in het 1.30m. Ook het internationale 1.45m-paard Ekarlus BH (v.Namelus R) komt uit deze moederlijn.

Untouchable-zoon Jagger
De jonge Untouchable-zoon Jagger heeft zijn zoon Pip in deze veilingcollectie. Zijn vierjarige moeder Lolita (v.Quasimodo Z) is een halfzus van het 1.50m-paard Grand-Dessert (v.Tangelo van de Zuuthoeve). Overgrootmoeder Unita (v.French Buffet xx) heeft zelf op 1.35m-niveau gesprongen en gaf van Iroko het 1.40m-paard Texano.

Olympische invloeden
Hardrock, recent erkend voor de KWPN-dekdienst, nam zelf deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Zijn dochter Pepper H.M. voert ook aan moederszijde 1.60m-genen aan. Zo is haar grootmoeder een halfzus van het internationale Grand Prix-paard Billy (v.Zeus). Zijn overgrootmoeder is de volle zus van het internationale Grand Prix-paarden Acord I (v.Ahorn Z) en Lord Arico (v.Ahorn Z). Daarnaast is Pepper H.M. ook nauwverwant aan het 1.60m-paard Voltaral (v.Voltaire), het internationale 1.50m-paard Zucartho Paloblanco (v.Carthago Z) en is haar moeder een halfzus van het 1.40m-paard Chaos AM (v.Oramé).

Nationale merrie én veulens
De twee volle broers van Pantheon (v.Ghandi) mochten zich beide laten zien als veulen op de Nationale Veulenkeuring. En ook zijn moeder, de elitemerrie Dream of Lanory (v.Jazz), werd als driejarige uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring! De pedigree vervolgt met de hengsten Don Primero en Triton. De grootmoeder en overgrootmoeder van Pantheon hebben zelf Z2-dressuur gelopen en brachten al diverse betere dressuurpaarden. Zoals het Inter II-paard Theodore (v.Sorento).

Moederlijn UB40 en Davino V.O.D.
Op zoek naar iets speciaals? Promisha FB voert via Geniaal het waardevolle bloed van Vivaldi en is gecombineerd met de moederlijn van de KWPN-goedgekeurde hengsten UB40 (v.Olivi) en Davino V.O.D. (v.Hotline), haar overgrootmoeder is namelijk de bekende merrie Kilucienne (v.Michelangelo) die aan de basis staat van deze twee hengsten. Uit deze moederlijn komen nog veel meer betere dressuurpaarden zoals het Lichte Tour-paard Reveller (v.Juventus).

Een van de drie Le Formidable’s
Pleasure Dream H is een van de drie Le Formidable-nakomelingen in deze veiling. Zijn moeder is de zevenjarige Ilona Pearl H. en voert het bloed van de Olympische hengst Johnson. Uit deze moederlijn komen diverse Z-dressuurpaarden. Zo is zijn moeder een halfzus van het Z1-paard Connection H. (v.Tygo).

Halfbroer KWPN-hengst
De Grand Prix-dressuurhengst Dream Boy tekent voor het vaderschap van Phoenix Way. De pedigree van deze zwartbruine hengst vervolgt met Cover Story en Sorento. De KWPN-goedgekeurde Turbo Magic (v.Cabochon) is een halfbroer van zijn overgrootmoeder en is tevens ZZ-Licht geklasseerd. Ook het Lichte Tour-paard Vedet PB (v.Florestan) komt uit de directe moederlijn net zoals diverse Z-dressuurpaarden.

Betere dressuurpaarden
Van Kjento maakt Pleun deel uit van de collectie. Zijn moeder van Krack C is een halfzus van het internationale Inter I-paard Atanic (v.United). Grootmoeder Titanic (v.Metall) is een halfzus van het Australische Grand Prix-paard Olando (v.Farrington). Ook het Lichte Tour-paard Playboy (v.Kennedy) en diverse andere betere dressuurpaarden komen uit deze moederlijn.

Uw talent voor de toekomst
Bent u nog niet geregistreerd als bieder? Dit kan eenvoudig, gratis en snel via www.kwpn.auction. Tevens houden wij u dan op de hoogte van alle KWPN-veilingen. Tevens kunt u telefonisch meer informatie krijgen over de veulens van de inspecteur. Bent u op zoek naar een potentieel sportpaard? Een talent voor de toekomst? Bekijk dan nu de collectie en maak uw keuze. De KWPN-inspecteur staat u graag te woord en helpt u bij al uw vragen over de veulens. Daarnaast kan onze sponsor Horses2Fly u ondersteunen in het internationale transport. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rianka Hazeleger via salespromotion@kwpn.nl, 0341-255511 of kunt u bellen met Wim Versteeg: 06-54201800.

Foto Pantheon: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners