Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmiddag vond op het KWPN-centrum de na- en herkeuring van dressuur-, spring-, tuigpaard- en Gelderse merries plaats en de alternatieve IBOP voor de tuigpaarden.

Tien merries werden vandaag beoordeeld. De modulaire herkeuring, waarbij alleen het vrijspringen en/of vrijbewegen opnieuw wordt beoordeeld, kende twee deelnemers. De dressuurmerrie werd ster verklaard en de springmerrie voorlopig keur.

Herkeuring
Op de volledige herkeuring, uitgevoerd door een ander juryteam dan op de oorspronkelijke keuring, kregen één merries opnieuw bovenbalkcijfers. Deze merrie is opgenomen in het stamboek. De Gelderse merrie die werd aangeboden voor de herkeuring is ster verklaard. Ook beide tuigpaardmerries die naar Ermelo kwamen voor de herkeuring hebben het sterpredicaat ontvangen.

Nakeuring
Via de nakeuring werden vier merries aangeboden, geen van deze merries werd bevorderd.

Alternatieve IBOP
Twee tuigpaarden namen deel aan de alternatieve IBOP, één daarvan wist hiervoor te slagen. Dylano-zoon Lakei PVK (uit Fabella ster van Vaandrager) van fokker L.C.A.M. Paijmans en mede-geregistreerde A. van Korven uit Hapert slaagde voor de tweede keer voor zijn alternatieve IBOP en heeft daarmee zijn IBOP-predicaat behaald.

Voor alle uitslagen gaat u naar de agenda-items.

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners