Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met drie merries in de baan was de titelstrijd bij de Gelderse merries zeker niet het grootste kampioenschap van de dag. Edmundo-dochter Miss Montreal werd gekroond tot kampioen van deze fokrichting en verwees daarmee Mia Amanda naar de reservetitel.

“We zijn blij dat we hier drie merries hebben die zich in beweging heel opvallend hebben getoond. Deze paarden benaderen het beeld zoals we dat graag zien in de Gelderse fokkerij. In de plaatsing draait het om de finesses en vanwege haar bewegingsvorm zien we graag Miss Montreal als kampioen”, licht jurywoordvoerder Wim Versteeg toe. 

Charmante merrie
Miss Montreal (Edmundo uit Tuwalda ster van Fabricius, f/g M.J. van Bruggen uit Varik) is volgens Versteeg een charmante merrie met veel formaat, veel lengte in het lichaam en een fraaie halsvorm. “ Haar beweging valt op met haar beentechniek, veel zweefmoment en het achterbeen dat goed tot dragen komt.

Mia-Amanda reservekampioen
Mia-Amanda (Alexandro P uit Amanda II ster pref van Farrington, fokker H.G. Hekkert uit Wijhe), geregistreerd bij J.H.F.M. Grijzenhouten en Steven Ruiters uit Muiderberg, staat volgens het jurycorps goed in het Gelderse type, al zou wat meer formaat gewenst zijn. “Deze merrie weet zich met haar vele beentechniek, takt en zweefmoment op te waarderen in beweging, dat zijn punten die we graag zien in de fokkerij.”

Martine Rona
De derde positie was voor Martine Rona (Wilson uit Rona keur pref van Factor) die geregistreerd staat bij haar fokker J. Vonk uit Goudriaan.

SR voor KWPN
Foto Miss Montreal: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners