Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Als winnaar van de halve finale trok Ruben Romp met de Biscayo-zoon Icarus V van hoofdsponsor Rinus Blom en Robert Muntel ook in de finale aan het langste eind. Hij is zojuist gehuldigd als kampioen.

Het was drie dagen volop genieten van topsport op de prachtige Tops International Arena accommodatie in Valkenswaard. Dat bleef het tot en met de allerlaatste rit. In het KWPN Kampioenschap voor zevenjarigen om de Blom Cup plaatsten zeven duo’s zich voor de allesbepalende barrage. Ruben Romp was met één paard naar de Blom Cup gekomen en zorgde met Icarus V (Biscayo uit Carentina van Caretino, fokker M. Verschoor uit Haarle) voor een prachtige voltreffer. Ze wonnen zowel de halve finale gister als de finale vandaag, waarin alle 20 gekwalificeerde zevenjarigen weer op nul zijn begonnen. Met overmacht dus! “Ik denk dat iedereen hier graag wil winnen, en dat is voor mij ook zeker het geval. Het is de eigenaren ook van harte gegund”, vertelt een blije Ruben Romp. “Icarus V is van nature heel snel en dat is een groot voordeel. Deze week pakte alles goed uit en dat geeft ook veel vertrouwen voor de verdere toekomst.”

Kannans
Sophie Hinners deed met Istabraq TCS (Durrant uit Cor de la Crow Z van Crown Z, fokkers Tim en Leida Collins-Strijk en Egbert Schep) ook een uitstekende poging om de leiding te nemen in dit kampioenschap en eindigde als tweede met de ruin van Stal Hendrix. Ook de als derde geplaatste KWPN-goedgekeurde Incanto VDL (Kannan uit Donnalina ster pref PROK van Indoctro, fokkers Gebroeders Lohuis uit Nijverdal) schudde met James Billington met speels gemak nog een foutloze rit uit zijn mouw in de barrage. Een andere opvallende Kannan-zoon pakte de vijfde prijs, de vermogende KWPN-goedgekeurde hengst Investment I.B. (uit Reggae elite sport-spr pref prest PROK van Emilion, fokker G.J.H. Markvorst-van de Vede uit Brucht) onder Patrick van der Schans. De als zesde geëindigde Isabel ster sport-spr (Captain Cooper uit Amalia elite IBOP-spr PROK van Nonstop, fokker H. van de Boomen uit Valkenswaard) kwam in aanmerking voor de fokkerspremie voor beste merrie, beschikbaar gesteld door de ‘Vrienden van KWPN’. De vierde prijs ging naar de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Ici (Douglas uit Ultralux Beezie keur sport-spr van Lux, fokker Familie Laumans uit Venlo) onder Shane O’Meara.

Bekijk hier alle uitslagen.

JS voor KWPN / Foto Icarus V met Rinus Blom en Robert Muntel – HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners